Foto: tw/DanielS18352008

Rafali u okolini Zubinog Potoka UZBURKALI JAVNOST

Vesti Autor: K.C. | 06:37 Ponedeljak, 26 12 2022 Foto: tw/DanielS18352008

KFOR je potvrdio da je sinoć došlo do pucnjave u Zubinom Potoku, dodajući da u tom incidentu nije bilo povređenih, niti da je pričinjena materijalna šteta.

U saopštenju KFOR navodi da je pucano u blizini jedne od njihovih patrola, prenela je prištinska "Koha", ističući da nije bilo povređenih ni materijalne štete.
"Možemo da potvrdimo da je pre nekoliko sati patrola Kfora, dok je dežurala u okolini Zubinog Potoka, čula i videla nekoliko pucnjeva u njenoj blizini. Povređenih nema i nema materijalne štete. Proveravamo činjenice sa terena i naknadno ćemo objaviti više detalja", naveli su iz Kfora.

Televizija Pink javila je sinoć, objavljujući nejasni snimak sa društvenih mreža, da se u 19.45 sati dogodila pucnjava u Zubinom Potoku, odnosno da su bili "napadnuti srpski položaji".
Kosovska policija demantovala je navode medija  "o bilo kakvim sukobima sa policijom u Zubinom Potoku".
Navode srpskih medija demantovao je i šef kabineta kosovske predsednice, Bljerim Velja koji je rekao da su "srpski prorežimski mediji preterano podsticali oružanu konfrontaciju na Kosovu, lažno izveštavajući da se sukobi vode u blizini Zubinog Potoka".