Foto: srbija.gov.rs/Slobodan Miljević

Srbija spremna da zajedno sa RS radi na očuvanju nacionalnog identiteta

Vesti Autor: M.S. | 13:41 Subota, 08 06 2024 Foto: srbija.gov.rs/Slobodan Miljević

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je Vlada Srbije spremna da zajednički radi sa Vladom Republike Srpske na sprovođenju svih sporazuma i memoranduma koji će biti potpisani, ali i na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta, ne ugrožavajući nikoga.

Vučević je, na početku zajedničke sednice dveju vlada, rekao da ih očekuje puno posla u brojnim oblastima, ali pre svega u očuvanju kulturnog i duhovnog identiteta.

Zajedno ćemo raditi sa kolegama iz Republike Srpske, ali i predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Dajemo punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sprovođenju deklaracije koja će danas biti potpisana, a koju će Vlada dati na usvajanje Skupštini u narednih 90 dana, naveo je on.

Premijer je na početku sednice dao na usvajanje dnevni red i zapisnik sa prethodne zajedničke sednice, koji su jednoglasno usvojeni.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocenio je da je danas istorijski dan, i u tom smislu iskazao zahvalnost Srbiji na podršci prema svim Srbima koji ne žive u matici, već se nalaze van granica.