Foto: fb/Srpska lista

Srpska lista: "Nastavlja se progon Srba na KiM"

Vesti Autor: M.S. | 18:53 Ponedeljak, 20 05 2024 Foto: fb/Srpska lista

Srpska lista se oglasila povodom najnovijeg upada policije u ekspoziture Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Nastavlja se progon svega srpskog sa prostora Kosova i Metohije, a u skladu sa naredbom i planom Aljbina Kurtija. Nasilni upad u prostorije Poštanske štedionice i maltretiranje zaposlenih, od strane do zuba naoružanih parapolicijskih Kurtijevih falangi je odgovor na pozive Srba, Beograda i međunarodne zajednice za mir, a ujedno i početak predizborne kampanje Kurtijevog Samoopredeljenja za vanredne parlamentarne izbore. 

Tokom sprovođenja ove nelegalne antisrpske nasilne akcije Kurtijeve falange bile su raspoređene na ulicama svih opština na severu i u neposrednoj blizini škola i vrtića u kojima se odvijala nastava. Svega dan nakon posete visoke zvaničnice SAD i poziva da se sva pitanja rešavaju dijalogom, a Priština konačno uspostavi ZSO, Kurti kao pravi tiranin i autokrata dugim cevima i nasiljem upada u čisto srpske sredine i maltretira Srbe, nezadovoljan činjenicom da pored toga što je ukinuo dinare, pravo na lečenje, izbore, kulturne i sportske događaje te i dan danas drži desetine časnih Srba u kazamatima, nije uspeo da uplaši Srbe i protera ih sa vekovnih ognjišta. 

Zabrinjava činjenica da su pripadnici Euleksa i KFOR-a bili nemi posmatrači današnje nelegalne i nasilne akcije na severu Kosova i Metohije. Pozivamo međunarodne predstavnike, posebno one koji se zalažu za mir na ovim prostorima da najhitnije zaustave diktatora Kurtija i zaštite mir i srpski narod na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Srpske liste.