Foto: mup.gov.rs

Srpska policija pronašla decu otetu u Rumuniji

Vesti Autor: M.S. | 18:21 Četvrtak, 17 10 2024 Foto: mup.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obavestio je danas potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Rumunije Marijana Katalina Predojua da su oteta deca iz Rumunije pronađena u Nišu.

Dačić je u telefonskom razgovoru rekao rumunskom kolegi da su pripadnici MUP-a Srbije, postupajući po prijavi krivičnog dela otmica izvršenog u Rumuniji, uhapsili rumunskog državljanina A. M. (1970) zbog sumnje da je oteo svoje troje maloletne dece, takođe rumunske državljane, starosti 11, devet i osam godina.

On je ukazao na to da su ovu akciju izveli pripadnici UKP, Službe za suzbijanje kriminala i Uprave za tehniku, u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu, na osnovu kriminalističko-obaveštajnih informacija.

Prema njegovim rečima, svega 15 minuta nakon aktiviranja srpske kartice i mobilnog telefona, oko 14.30 časova, policija je u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu zaustavila automobil marke „mercedes“ sa rumunskim registarskim tablicama, kojim je upravljao otac otete dece A. M. (1970), a u kojem se nalazilo troje maloletne dece M. R. A. (2016), M. A. A. (2015) i M. R. A. (2013).

Potpredsednik Vlade je rekao da je ovaj slučaj tokom prethodnih dana zaokupljao rumunsku javnost, uz napomenu da postoje osnovi sumnje da je A. M. decu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

Dačić je ukazao na to da je osumnjičeni u poslednjih mesec dana više puta dolazio u Srbiju, dok njegova deca nisu zvanično ušla u našu zemlju, dodavši da je policija kod njega pronašla više mobilnih telefona i različitih SIM kartica.

Rumunska i srpska policija koordiniraće dalje aktivnosti na ovom slučaju, poručio je potpredsednik Vlade.