Svečano otvoren Međunarodni sajam vina ''VINSKA VIZIJA OTVORENOG BALKANA''

Vesti Autor: K.C. | 13:32 Četvrtak, 01 09 2022

Danas je na Beogradskom sajmu svečano otvoren Prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Vlade Albanije, Edija Rame, premijera Severne Makedonije, Dimitra Kovačevskog i premijera Crne Gore Dritana Abazovića.

Sajam vina, hrane i turizma trajaće od 1. do 4. septembra 2022. godine.

Vinska vizija OB će na Beogradskom sajmu okupiti najbolje proizvođače vina u regionu i promovisati Balkan kao sve traženiju vinsku i turističku destinaciju.

Na sajmu učestvuje skoro 400 izlagača i prizvođača vina iz više od 20 zemalja. Samo iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije učestvovaće više od 230 izlagača. Učestvuju i izlagači iz Crne Gore, BiH, Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske, Argentine i Čilea.

Najpoznatije vinarija sveta prvi put dolaze u Srbiju, gde će imati svoje predstavnike na sajmu Vinska vizija Otvorenog Balkana.

Neke od njih su: Masciarelli, Haut Brion, Patal de Rose, Chateau d’ Esclans, Saint Michael Eppan, Adega de Pegoes, Tenuta Santome, La Monde, Lodovico Antinori, Ščurek, Marjan Simčić, Kozlović, Movia, Burja, Gašper, Freixenet, Chateau Lagaliniere, devil’s Rock, Domaine du Cheval Blanc, Cantina ertani, Santa Margherita, Louis Latour, Mazei i Chateau Minuty...

Sajam je za posetioce otvoren u četvrtak od 16 časova i na dan otvaranja radiće do 20 časova. U petak i subotu biće otvoren od 12 do 20 časova, a u nedelju od 12 do 19.

Manifestacija se održava u halama 1, 1A, 2, 3, 4 i 5 Beogradskog sajma.

Pojedinačna ulaznica za posetioce košta 500 dinara (4,5 evra), grupna (najmanje 20 posetilaca) 400 dinara (3,5 evra)..

Parking u krugu Sajma, plaća se 150 dinara po satu (1,3 evra), a parking propusnica za tri dana sajma (2 – 4. 9. 2022) 2500 dinara (22 evra). Radno vreme parkinga unutar Sajma prema navedenoj tarifi je od 6 do 21 sat.