Foto: beograd.rs

„Trofej Beograda” u odbojci – 59. Međunarodni majski turnir

Vesti Autor: K.C. | 18:49 Sreda, 24 04 2024 Foto: beograd.rs

Odbojkaški savez Beograda, pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, organizuje tradicionalnu sportsku manifestaciju „Trofej Beograda” u odbojci – 59. Međunarodni majski turnir, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Turnir se organizuje u dve kategorije – kadeti/kadetkinje i pioniri/pionirke. Pravo nastupa imaju igračice rođene 2007. godine i mlađe (U17), igračice rođene 2009. godine i mlađe (U15), igrači rođeni 2008. godine i mlađi (U16), kao i igrači rođeni 2006. godine i mlađi (U16)

Ove godine, uz domaćina – selekcije OS Beograda (kadeti i kadetkinje, kao i pioniri i pionirke) učestvuju ekipe iz drugih gradova Srbije, kao i ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Bugarske. U konkurenciji kadetkinja prijavljeno je 14 ekipa, a kod pionirki 12 ekipa.

U konkurenciji kadeta prijavljeno je šest ekipa, a kod pionira osam ekipa. Turnir se održava od 29. aprila do 1. maja, a utakmice se igraju u HS „Žarkovo”, u sali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, u Zavodu za sport i medicinu sporta, Četvrtoj beogradskoj gimnaziji i SC „Banjica”. Finalne utakmice, u obe konkurencije, odigraće se u sredu, 1. maja, u dvorani SC-a „Banjica”, navodi se u saopštenju.