Foto: FB/Matej Periš

Tužilaštvo: Matej Periš umro nenasilnom smrću, u krvi ima tragova amfetamina i kokaina

Vesti Autor: B.O. | 17:49 Utorak, 21 06 2022 Foto: FB/Matej Periš

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posledica izvršenja krivičnog dela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, izvršene provere, do pronalaska njegovog tela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje.

Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima uz prisustvo etil alkohola.

- U uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka lekara specijalista sudske medicine. Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu kako bi pronašli Mateja Periša i rasvetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda - navodi se u saopštenju Tužilaštva.