Foto: srbija.gov.rs

Ukrajina može da računa na pomoć i podršku Srbije

Vesti Autor: M.S. | 17:11 Subota, 24 02 2024 Foto: srbija.gov.rs

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas, na otvaranju izložbe fotografija koje prikazuju humanitarnu pomoć koju su EU i Srbija uputile Ukrajini, da ta zemlja može da računa na pomoć i podršku Srbije.

Brnabić je, na otvaranju izložbe u EU centru u Beogradu povodom dve godine od početka sukoba u Ukrajini, naglasila da Srbija podržava Ukrajinu na evropskom putu i da je spremna da pomogne na tehničkom nivou.

Ona je istakla i da će Srbija prihvatiti onoliko ljudi iz Ukrajine koliko god bude potrebno, dodavši da se naša zemlja trudila da pomogne koliko može u ove dve godine i kroz direktnu finansijsku pomoć od tri miliona evra za decu Ukrajine i još 1,5 miliona evra za interno raseljene.

Predsednica Vlade je podsetila na to da je Srbija poslala 14 kamiona pomoći za ukrajinski narod – lekove, filtere za vodu, ćebad i sve drugo što je mogla da nabavi, a donirala je i dva sanitetska vozila.

Nadam se da ćete videti mir u bliskoj budućnosti, a svakako u svakom trenutku računajte na našu pomoć i podršku i da smo tu uz vas kao prijatelji i braća jer nama je Ukrajina prijatelj, a ukrajinski narod - bratski narod, poručila je premijerka.

Na otvaranju izložbe govorio je i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre.