Uređuje se pet ulica u Starom jezgru Zemuna

Vesti Autor: K.C. | 17:23 Utorak, 17 09 2024

Predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišao je Beogradsku, Davidovićevu i ulicu dr Petra Markovića, gde se izvode radovi u sklopu uređenja pet ulica Starog jezgra Zemuna, i tom prilikom se uverio da sve teče po planu, saopšteno je iz ove opštine. 

Naredne godine počeće rekonstrukcija Preradovićeve i Kosovske ulice. Trenutno se u ove tri ulice radi kompletna rekonstrukcija fekalne i atmosferske kanalizacije, vodovodne infrastrukture, kao i zaštita instalacija infrastrukturnih trasa za energetske vodove i telekomunikacione kablove. Radiće se i novi odvodi od stambenih objekata do šahti, kompletna obnova kolovoza i trotoara, a uvešće se nova rasveta i urediti zelenilo. 

– U planu su i radovi u ulicama za koje smo takođe dobili potrebne dozvole, a to su Dubrovačka, Njegoševa i Karamatina. Na taj način će ulice koje povezuju Glavnu sa Kejom oslobođenja dobiti novi sjaj i novu infrastrukturu. Nama je veoma važno da sve bude urađeno zaista temeljno, kako nam se ne bi dešavalo da se radovi završe, a posle nekoliko nedelja pukne vodovodna ili kanalizaciona cev – rekao je predsednik opštine, napomenuvši da se godinama nije ulagalo u obnovu komunalne infrastrukture Starog jezgra Zemuna i da je investicija veoma važna za razvoj lokalnog turizma, jer je ova ambijentalna celina od izuzetne istorijske i kulturne važnosti i simbol Zemuna.

Očekuje se da će radovi biti završeni u proleće naredne godine, kada će ove ulice zablistati popločane novim granitnim kamenim kockama dok će na trotoarima biti postavljene granitne kamene ploče.