Foto: beograd.rs

Uspešno završen prvi „Ironman”

Vesti Autor: K.C. | 18:08 Nedelja, 15 09 2024 Foto: beograd.rs

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić uručio je danas medalje i pehare najboljim „Ironman” takmičarima. Ova trka održana je po prvi put u Beogradu i okupila je 1.000 takmičara iz 60 država.

„Mts Ironman 70.3 Belgrade” trka, spektakl koji nije viđen u istoriji Srbije postavio je srpsku prestonicu na međunarodnu mapu triatlona.

– Beograd je danas bio centar svetskog triatlona. Uprkos izuzetno teškim vremenskim uslovima, entuzijazma i dobre energije nije manjkalo i Srbija je dobila prve „Ironman” pobednike. Organizaciono veoma zahtevna trka, zahvaljujem Gradu Beogradu, svim partnerima i sponzorima na podršci i pomoći da danas sve protekne u najboljem redu. Naš prioritet je bezbednost takmičara i to smo ostvarili. S obzirom na vremenske prilike, oni su zaista svi zaslužili ovu titulu – izjavio je Darko Savić, predsednik Upravnog odbora „Mts Ironman 70.3 Belgrade” trke.

Organizatori su posebno ponosni što je trka protekla u najboljem redu, bez povreda i incidenata na stazi, uz ogromno zadovoljstvo takmičara, s obzirom na otežane vremenske uslove i da je bezbednost učesnika i posetilaca prioritet i najveća pažnja je posvećena tom aspektu.

Triatlon, olimpijski i najbrže rastući sport na svetu ovog septembra u Beogradu je dobio novu trku, iz kalendara prestižnog međunarodnog takmičenja „Ironman”.