Foto: ig/buducnostsrbijeav

Vučić PREDSTAVIO PROGRAM ,,Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027"

Vesti Autor: K.C. | 20:02 Subota, 20 01 2024 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić predstavio je program ,,Skok u budućnost – Srbija EXPO 2027". On je rekao da je ovo veliki dan i da se naporno radilo na ovom planu mesecima.

,,Plan sa kojim izlazimo je sveobuhvatan, on je ambiciozan. Sa mnogo entuzijazma, ljubavi i energije smo ga radili i sve što smo postigli je ništa u poređenju sa onim što planiramo da učinimo u naredne četiri godine", rekao je Vučić.

Kako je rekao, suština svih projekata se sliva u jedan projekat, a to je ,,uspešna Srbija".

,,Zato smo ga nazvali skok u budućnost, ali ćemo brinuti i o onima koji su najsiromašniji, društvo može da napreduje samo ako svima pružimo istu šansu, a prioritet je i da sačuvamo mir", rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija mora da pošalje jasnu poruku da će da nastavi evropski put i da ga "ubrza reformama, ozbiljnim i odgovornim ponašanjem, čuvajući svoje tradicionalne prijatelje, čuvajući svoju slobodu i nezavisnost".

On je, između ostalog, najavio da će država od aprila ili maja ove godine za rođenje prvog deteta izdvajati 500.000 dinara, za drugo dete 600 000, a za treće i četvrto dete biće još ozbiljnija finansijska pomoć.

Vučić je izjavio da će prosečna plata u Srbiji prvi put preći 1.000 evra u 2025. godini, a da je trenutna plata prosečna plata 836 evra na nivou Republike Srbije. ,,U decembru ove godine očekujemo da će biti 958 evra."