Foto: mup.gov.rs

Žandarmerija dobila 20 novih vozila

Vesti Autor: M.S. | 14:25 Petak, 23 08 2024 Foto: mup.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas da će se nastaviti sa opremanjem specijalnih jedinica, kako bi one mogle da daju rezultate koji su u interesu građana i Srbije.

Dačić je prilikom uručivanja 20 vozila Žandarmeriji u bazi beogradskog odreda te jedinice u Rakovici, naveo da je reč o 12 vozila „isuzu“ i osam „defendera“ koji su reparirani, a koji su ranije kupljeni.

On je rekao da su ova vozila spremna za upotrebu po svim linijama rada Žandarmerije, napomenuvši da će neka biti namenjena za deminere, zatim za vodiče službenih pasa, za ronioce i za sve druge specijalnosti.

Prema njegovoj oceni, ovo će svakako doprineti kvalitetu rada i stvaranju boljih uslova za funkcionisanje Žandarmerije kao elitne jedinice u okviru Ministarstva unutrašnji poslova i naše policije.

Potpredsednik Vlade je naglasio da je veoma bitno da Žandarmerija bude osposobljena da brzo reaguje u uslovima kada je njihova intervencija neophodna, bilo da je reč o borbi protiv kriminala ili u cilju opšte bezbednosti zemlje.