Foto: srbijavoz

OBUSTAVLJEN železnički saobraćaj između Novog Sada i Beograda

Vesti Autor: K.C. | 18:14 Subota, 08 04 2023 Foto: srbijavoz

Danas, u 14.55 sati, putnički voz "Srbija Voza" koji je saobraćao iz Novog Sada za Beograd, zaustavio se na otvorenoj pruzi između Inđije i Beške, jer je na levom koloseku na ovoj deonici naišao na olabavljeni vozni vod kontaktne mreže iznad pruge.

Kako se navodi, dežurne ekipe "Infrastrukture železnice Srbije" za kontaktnu mrežu su na licu mesta, kako bi otklonile kvar i utvrdile uzrok zbog koga se olabavio vozni vod kontaktne mreže iznad pruge.
Jedan od mogućih uzroka da se olabavi vozni voz iznad pruge može biti i pokušaj krađe delova kontaktne mreže.

Železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada obustavljen je na tom koloseku i trenutno se odvija samo po jednom, desnom koloseku na ovoj pruzi.

To je izazvalo poremećaj u funkcionisanju železničkog saobraćaja na novosadskoj pruzi, zbog čega će biti kašnjenja i otkazivanja putničkih vozova između Beograda i Novog Sada.

Stručne službe nastoje da što pre otklone kvar na kontaktnoj mreži, kako bi železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada što pre bio normalizovan.

Infrastruktura železnice Srbije" izvinjava se putnicima i korisnicima usluga zbog izmena u organizaciji saobraćaja vozova.