Foto: pixabay

ZVANIČNA ODLUKA О NASTAVKU ŠKOLE! Evo kako će đaci pohađati nastavu od ponedeljka

Vesti Autor: B.O. | 10:24 Četvrtak, 20 01 2022 Foto: pixabay

Nastava u Centralnoj Srbiji počinje u ponedeljak, 24.januara, a najmlađi osnovci prema odluci Tima za škole od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju neposredno.

Stariji osnovci, od petog do osmog razreda, kao i srednjoškolci, pohađaće časove po kombinovanom modelu, tj. učenici jednog odeljenja se dele u dve grupe, dok jedna grupa ide u školu, druga pohađa nastavu onlajn.

- Ovakvu odluku doneli smo nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija. U ovom trenutku, ovo je najbolje rešenje i za učenike i zaposlene. Važno je da održimo kontinuitet nastavnog procesa, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera - rekao je Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

On je naveo, da će Tim za škole, kao i do sada pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou. Za vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica. Lica koja imaju astmu ili druge opravdane razloge mogu biti izuzeta ukoliko poseduju medicinsku dokumentaciju i potvrdu od doktora ili pedijatra. Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Podsetimo, osnovci u Vojvodini već su se vratili u škole. Đaci od prvog do osmog razreda nastavu pohađaju u učionicama, dok je za srednjoškolce škola počela po kombinovanom modelu.