Foto: serbia.travel

"Er Srbija" prevezla 2 miliona putnika od početka ove godine

Biznis Autor: B.O. | 08:46 Sreda, 10 07 2024 Foto: serbia.travel

Er Srbija je zaključno sa 08. julom prevezla svog dvomilionitog putnika u 2024. godini. Taj rezultat srpska nacionalna avio-kompanija zabeležila je 11 dana ranije u odnosu na 2023. godinu, kada je 2 miliona prevezenih putnika zabeleženo 19. jula. Od početka godine do danas, Er Srbija je obavila 22.155 letova, što je za 1.713 letova više u odnosu na 2023. godinu, kada je do 08. jula realizovano ukupno 20.442 leta.

„Napredak Er Srbije je iz godine u godinu sve veći, što pokazuju i rezultati. Dva miliona putnika smo u 2022. godini prevezli 05. oktobra, prošle godine to je bilo čak dva i po meseca ranije, odnosno 19. jula, a sada smo dodatno podigli lestvicu i 08. jula je na jednom od naših letova zabeležen dvomilioniti putnik Er Srbije u 2024. godini. Uprkos izazovnoj situaciji sa kojom se avio-industrija i ovog leta suočava, trudimo se da putnicima pružimo najbolju moguću uslugu i budemo pouzdan partner na svakom putovanju. Poverenje koje nam putnici ukazuju, birajući upravo srpsku nacionalnu avio-kompaniju za svoje letove, svedoči da je naša posvećenost prepoznata, što nas veoma raduje i na šta smo izuzetno ponosni“, izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Srpska nacionalna avio-kompanija je na nedavno održanoj 50. dodeli godišnjih nagrada Er Transport Vorlda za postignuća u vazdušnom saobraćaju uvrštena u Kuću slavnih. Nagrade Er Transport Vorld predstavljaju najcenjenije priznanje koje avio-kompanija ili pojedinac može osvojiti i slave izuzetnost u industriji vazdušnog saobraćaja. Pored Er Srbije, ove godine u Kuću slavnih ušlo je još pet svetskih avio-kompanija, među kojima su Emirejts, američke Ameriken erlajnz i Delta erlajnz, zatim Er Kanada i Korijan er.