Foto: Uzvik

Wizz Air SMANJUJE broj letova iz Beograda za Nemačku, Italiju, Španiju -  Razlog inspekcije motora

Biznis Autor: K.C. | 10:54 Subota, 03 02 2024 Foto: Uzvik

Wizz Air planira da smanji broj polazaka na ukupno deset linija ali i da doda nove polaske na još četiri linije

U toku predstojeće letnje sezone, mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air (W6) namerava da smanji broj letova iz regiona i Srbije.

Jedan od aviona baziranih na aerodromu Nikola Tesla takođe će biti povučen iz glavnog grada Srbije.
Kako se navodi, Wizz Air planira da redukuje broj polazaka na deset linija sa aerodroma Nikola Tesla ali i da doda nove polaske na još četiri linije.

Umesto pet nedeljnih letova za Larnaku (LCA), ovog leta treba da bude realizovano samo tri. Aerodromi Nica (NCE) i Pariz Bove (BVA) imaće po jedan let manje ka srpskoj prestonici, dva i četiri umesto tri i pet polazaka.

Letovi za Dortmund (DTM), Rim (CIA), Ajndhoven (EIN) i Barselonu (BCN) takođe su pogođeni redukcijama. Linija za Nemačku biće smanjena na tri polaska nedeljno dok će ka Barseloni biti samo pet letova. Broj polazaka ka Italiji i Hoandiji redukovan je sa sedam na četiri.

Wizz Air tokom najprometnijeg dela godine treba da leti ka Malmeu (MMX) i Stokholmu (NYO) po dva puta nedeljno. Saobraćaj ka dve destinacije u Švedskoj smanjen je sa tri na dva leta.

Letovi za Maltu (MLA) biće redukovani sa četiri na tri leta, a ruta za Zakintos (ZTH) se u ukida.

Uprkos velikom broju ukinutih letova, Wizz Air će prema podacima iz rezervacionog sistema dodati polaske na četiri rute. Broj letova za Bazel (BSL), Karlsruhe (FKB), Geteborg (GOT) biće povećan za jedan, a linija Beograd - London Luton (LTN) postaće svakodnevna uvođenjem dva dodatna polaska.

Kompanija Wizz Air nije saopštila koji je razlog za ukidanje velikog broja letova ali isto može biti povezano sa prizemljenjem flote prevoznika. Jedan od četiri Airbus aviona biće povučen iz beogradske baze, a umesto A321 sa beogradskog aerodroma će leteti manji A320.

Mađarska avio-kompanija jedna je od najpogođenijih probelmima sa Pratt & Whitney motorima nove generacije.

Inspekcija i popravka pogonskih jedinica zahteva privremeno prizemljenje aviona na duži vremenski period. Trenunto je oko 40 Wizz Airovih aviona iz A320neo porodice letelica parkirano iz tog razloga.