Foto: serbia.travel

Festival "Jazz in the garden" 06. i 07. jula u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

Lifestyle Autor: B.O. | 10:02 Četvrtak, 04 07 2024 Foto: serbia.travel

Festival Jazz in the garden biće održan 06. i 07. jula u Botaničkoj bašti Jevremovac, a tokom četvrtog izdanja festivala biće održano 18 koncerata na tri bine.

Ove godine festival najavljuje Vlatka Stefanovskog i Vasila Hadžimanova koji će po prvi put u karijeri nastupiti zajedno kao duet s programom koji je napravljen ekskluzivno za Somersby Jazz in the Garden. Kao specijalni gost na sceni će im se pridružiti i američki gospel i bluz pevač Dean Bonjman. Još jedno veliko ime ovdašnje muzičke scene Rambo Amades i njegov Organic Trio nastupiće sa specijalnom gošćom, pevačicom i multiinstrumentalistom Albom Nachinovich.

Publika će tokom dva dana na Main Stage imati prilike da čuje i vidi još i nastupe najboljih ovdašnjih džez muzičara Max Kochetov Quintet, Schime, Miloš Čolović Sextet i Irina Pavlović Octet koji će ponuditi uvid u muziku na aktuelnoj srpskoj džez sceni.

Garden Stage i Stage One donose takođe pregršt vrhunske zabave i uzbudljive koncerte etabliranih i mladih muzičara iz Srbije i inostranstva: Bobana Đorđević Quartet, Bullet for Badman, Shljuka Quintet, Corey Wilcox Quintet, Drama Quartet, Kosta Vukašinović Sextet, Katarina Kochetova Quartet, Jovan Milovanović Quartet, Ivan Radivojević & No Room For Squares, Herb Hunters, Blues Brothers Tribute Band, a tu su i oba dana nastupi mladih muzičara sa džez odseka MŠ Stanković.

Za razliku od većine ovdašnjih džez festivala gde publika dođe na koncert, sedne na svoje mesto i sluša muziku, Somersby Jazz in the Garden nudi i puno propratnih sadržaja. 

Festival će oba dana trajati od 16.00 do 23.00 časa, a u pretprodaji se može kupiti ograničeni broj ulaznica.