Foto: beograd.rs

Završni koncerti četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”

Lifestyle Autor: K.C. | 14:31 Ponedeljak, 10 06 2024 Foto: beograd.rs

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica Art” pozivaju zainteresovane da u nastavku juna prisustvuju završnim koncertima četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Najpre će u petak, 14. juna od 20 časova, nastupiti kamerni sastavi „Trio Variete” i „Duo Printaniere”, a potom u četvrtak, 27. juna od 20 časova, kvartet „Rocher”.

Koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

U petak, 14. juna u 20 časova, kamerni sastavi „Trio Variete” (flautistkinja Jelena Šarenac, violončelistkinja Natalija Tipsarević i pijanistkinja Ružica Gojković) i „Duo Printaniere” (flautistkinja Jelena Šarenac i gitarista Ognjen Grčak) će u okviru programa osamnaestog koncerta četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” izvesti kompozicije Fernanda Sora, Astora Pjacole i Feliksa Mendelsona.

U četvrtak, 27. juna u 20 časova, nastupiće kvartet „Rocher” koji čine violinistkinja Radmila Rokvić, violista i perkusionista Dejan Rokvić, gitarista i tamburista Vladimir Marić i kontrabasista Slađan Cvejić.

Na programu devetnaestog, završnog koncerta četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” su kompozicije „Pirates of the Caribbean”, „The Pink Panther”, „Sir Duke”, „Take The A Train”, „Tico Tico”, „Oye Como Va”, „Balkan Ekspres”, „Eden”, „Joy As It Is”, „Kazimierz”, „Tribute to Maria”, „Kukush”, „Bright Clouds”, „Hajde Jano”, „Androvera” i „Jovano Jovanke”.

Osim navedenih kompozicija, na predstojećim koncertima muzičari će izvoditi i po jednu numeru iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije, što predstavlja prepoznatljivu osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu moraju da rezervišu mesto na broj telefona 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12 do 19 časova. Cena karte iznosi 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertima ili blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Takođe, na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije nalaze se i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

U Istorijskom muzeju Srbije prezentovana je izložba „Čekajući stalnu postavku”, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova), saopšteno je iz Istorijskog muzeja Srbije.