Foto: Antena M

Đukanović dostavio dopunjeni predlog odluke za skraćenje mandata Skupštini

Region Autor: B.O. | 16:35 Subota, 24 09 2022 Foto: Antena M

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović dostavio je Skupštini dopunjeni predlog odluke za skraćenje mandata Skupštini, nakon što mu ga je predsednica parlamenta Danijela Đurović vratila na doradu.

U dopunjenom Predlogu za skraćenje mandata Skupštini, kojeg je Đukanović juče dostavio, a na sajtu parlamenta je objavljen danas, predsednik traži vanrednu sednicu parlamenta 30. septembra, što je bio njegov raniji predlog.

Đukanović je naveo da nakon obavljenih konsultacija o mandataru za sastav vlade nije "stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira Vladu koja bi ponudila rešenja veoma teških problema na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu".

"Posebno na bezbednosnom, imajući u vidu aktuelnu krizu u Evropi izazvanu agresijom Rusije na Ukrajinu, koja ima nesumnjive implikacije na bezbednost Zapadnog Balkana", naveo je Đukanović.

On je obavestio Đurović da je obavio konsultacije sa predstavnicima DPS, SDP, SD, BS, AA, Force, DUA, DP i LP.

Pozivu se, kako je naveo nisu odazvali predstavnici Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA.

Đurović je juče obavijestila Đukanovića da njegov raniji zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine, na kojoj bi se 30. septembra razmatrao predlog za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore 27. saziva, nije uredan i ne ispunjava uslove propisane Ustavom i Poslovnikom Skupštine Crne Gore.

Izvor: Antena M