Pokret Evropa sad REAGOVAO NA kritike iz Beograda - Aktuelna vlast u Srbiji IMA ČUDNE ARŠINE!

Region Autor: K.C. | 19:44 Nedelja, 19 05 2024

Crnogorski vladajući pokret Evropa sad saopštio je da su nekorektni i besmisleni komentari zvaničnika Srbije na račun crnogorskih amandmana na Nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici, imajući u vidu da je sam Beograd propustio mogućnost da reaguje i amandmanima koriguje inicijalni tekst rezolucije.

,,Neprincipijelnost pojedinih zvaničnika Srbije ogleda se i u tome što reaguje na račun rada aktuelne Vlade Crne Gore, a ćutali su i sarađivali sa vladama Demokratske partije socijalista (DPS) i Dritana Abazovića, što govori da aktuelna vlast u Srbiji ima jako čudne aršine“, navedeno je u saopštenju.

Pokret Evropa sad podsetio je na deklaraciju o Srebrenici iz 2009. godine i dolazak predstavnika Srpske napredne stranke na kongres DPS, ali i na to da „onima koji kritikuju aktuelnu vladu u Crnoj Gori nije smetao stav Abazovića o genocidu o Srebrenici“.

Dodaje se iz Podgorice da bi, umesto deljenja lekcija o rezolucijama, svrsishodnije bilo da se svi posvete poboljšanju odnosa Srbije i Crne Gore

,,Samo podsećamo koliko su pojedini funkcioneri iz zvaničnog Beograda blagonaklono ćutali i unapređivali saradnju dok su njihovi prijatelji Abazović i DPS bili na vlasti i usvajali rezolucije o Srebrenici“, ističe se u saopštenju.