Foto: antena m

Knežević: Teško možemo nastaviti da podržavamo Vladu ako Crna Gora glasa za rezoluciju o Srebrenici

Region Autor: M.S. | 20:58 Utorak, 14 05 2024 Foto: antena m

Premijeru Milojku Spajiću juče sam rekao da teško možemo nastaviti da podržavamo Vladu ako Crna Gora podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, poručuje lider Demokratske narodne partije Milan Knežević.

On je u razgovoru za srpske medije poručio kako Vlada ne može opstati bez podrške onih partija koje su bile u nekadašnjem bloku za zajedničku državu.

-Juče sam saopštio premijeru da teško možemo nastaviti da podržavamo njegovu Vladu ukoliko Crna Gora podrži rezoluciju o genocidu u Srebrenici, kazao je Knežević.

Ponovio je kako će Crna Gora "sebe proglasiti genocidnom" ako podrži Rezoluciju.

-Ja sam ranije govorio da u slučaju da Crna Gora donese odluku da podrži rezoluciju o Srebrenici, u stvari i sebe proglašava genocidnom, jer se odluka o rezoluciji u Srebrenici, odnosno stava rezolucije o Srebrenici zasniva i na rezoluciji Saveta bezbednosti iz 1993. godine od 16. aprila, u kojoj se jasno uvode privremene mere tadašnjoj SR Jugoslaviji, pojedinačno se navode Srbija i Crne Gora da preduzmu sve aktivnosti kako bi sprečili vršenje bilo kakvog zločina genocidne prirode na prostoru Bosne i Hercegovine, istakao je Knežević.

On je dodao i kako će podnosilac predloga Rezolucije o genocidu u Jasenovcu u Skupštini Crne Gore biti pokret Evropa sad.

Izvor: Antena M