Foto: x/crvenazvezda_jp

Benfika pobedila Zvezdu na startu Lige šampiona

Sport Autor: K.C. | 20:40 Četvrtak, 19 09 2024 Foto: x/crvenazvezda_jp

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvom meču ovogodišnje Lige šampiona od Benfike sa 2:1 na Marakani, te i nisu na najbolji način započeli ovogodišnje novo izdanje ovog takmičenja. Golove su postigli Karem Akturkoglu i Orkun Kokču za Benfiku, odnosno Felisio Milson za Zvezdu.

Mogla je Zvezda ovde mnogo više, to je sigurno, to se i videlo u drugih 45 minuta pogotovo. Tada se čini kao da je Zvezda shvatila kakvu moć zapravo ima u svojim redovima i da ne mora da bude lovina, već može da bude lovac.

Ipak, presudilo je veoma slabo prvo poluvreme, ali ne ni toliko slabo prvo poluvreme koliko bezidejna igra u prvih 10 minuta, kada je Rade Krunić napravio jedan kiks i tako doneo prednost Benfici.

Portugalci su postigli gol i poveli, nakon što je Rade Krunić napravio kiks i nije obratio pažnju na leđa, pa je Akturkoglu ušetao u gol. Da stvari budu i gore po njega, isti igrač je napravio veliku grešku ponovo.

Krunić je drugi put napravio grešku, usledio je slobodan udarac i gol Kokčua. Jednostavno, Rade Krunić je u ovom slučaju koštao Zvezdu čuda, iako su crveno-beli napadali i došli do gola u samom finišu preko Milsona.

Felisio Milson je na teren ušao u 71. minutu umesto Pitera Olajinke, a samo petnaest minuta kasnije je pogodio za nadu Zvezde.
Tribine su proključale, međutim do kraja meča Zvezda nije uspela ništa više da uradi.

Večerašnji duel pratio je i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić je već u nekoliko navrata bodrio Crvenu zvezdu ove sezone, bio je i na meču protiv Bode Glimta, bio je na derbijima, kao i protiv Mančester sitija prethodne sezone i još unekoliko navrata.