Foto: KK Partizan

Crno-beli ostali bez pobede u prvom meču ovosezonske Evrolige

Sport Autor: B.O. | 06:36 Petak, 04 10 2024 Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana Mozzart Bet izgubili su od Baskonije u prvom kolu Evrolige rezultatom 88:82 (16:17, 16:21, 27:22, 29:22) u Fernando Buesa areni.

Košarkaši Partizana Mozzart Bet su u prvom kolu Evrolige dugo imali rezultatsku prednost, ali su na kraju ipak izgubili od domaće Baskonije sa 88:82.

Nakon tvrdih uvodnih 5 minuta igre, crno-beli su postigli 5 poena a primili 9. Usletio je TV tajmaut, posle kog su košarkaši Partizana napravili seriju od 0:8 i lrešli u u prvo vođstvo. Do kraja prve četvrtine se igralo koš za koš, pa je rezultat na semaforu posle 10 minuta glasio 16:17. 

Kao što se igralo u završnici prve četvrtine, tako je nastavljeno i u drugom kvartalu gde su crno-beli održavali blagu prednost. Parni valjak pred odlazak na petnaestominutnu pauzu stiže do najveće prednosti +6 u ovom delu meča, pa se prvo poluvreme završilo rezultatom 32:38. 

Već na startu treće četvrtine košarkaši Partizana dolaze i do 9 poena prednosti, ali ubrzo igrači Baskonije spuštaju prednost crno-belih na samo +2. Veći deo treće četvrtine je bila viđena "rezultatska klackalica", ali je Parni valjak održavao konstantnu prednost koja je varirala između dva i šest poena. Ipak, u 29. minutu utakmice Baskonija je došla na -1 i rezultat na kraju treće četvrtine je glasio 59:60. 

Crno-beli su i u poslednjoj četvrtini imali prednost, ali su igrači Baskonije konstantno bili blizu, da bi ubrzo došli i do prve prednosti još od rezultata 21:20. U 39. minutu utakmice Baskonija stiče prednost od šest poena razlike, što je bila nepremostiva prepreka za crno-bele večeras. Košarkaši Partizana su pokušavali da dođu ponovo do izjednačenja, ali nisu uspeli i meč je okončan pobedom domaćina. 

Trener crno-belih Željko Obradović je na konferenciji za medije izjavio: 

,,Dobra utakmica. Verujem da su sitnice odlučile utakmicu. Tri puta u kontri nismo uspeli lako da poentiramo, a na drugoj strani, Baskonija je postigla koš tri ili četiri puta na isteku napada za tri poena. To je napravilo razliku" - podvukao je Obradović