Foto: x/kkcrvenazvezda

SLAVLJE Zvezde na startu Evrolige

Sport Autor: K.C. | 05:17 Subota, 05 10 2024 Foto: x/kkcrvenazvezda

Crvena zvezda je upisala prvu pobedu u novoj sezoni Evrolige i to nakon neverovanog preokreta protiv Pariza na njihovom terenu sa 80:77 i to zahvaljujući sjajnom Nemanji Nedoviću koji je imao savršenu utakmicu sa 21 poenom uz samo jedan promašaj!

Kakav meč smo gledali u Parizu, neverovatno. Košarkaši Zvezde su odlično počeli, napravili  seriju i vodili a onda se dogodio pravi potop i raspad sistema u drugoj četvrtini.
Loša igra Crvene zvezde se nastavila i tokom treće deonice u kojoj je Pariz otišao na dvocifrenu prednost, kada je Zvezda konačno odlučila da upali motore i pređe u veću brzinu.

Nemanja Nedović se vratio u igru, potom i Kodi Miler Mekintajer, dok je Jago Mateuš ostao na klupi, što će se ispostaviti i kao odličan potez. Kodi je smirio svoju glavu, sredio je fokus, dok je imao i pomoć od strane Nikole Kalinića i Džoela Bolomboja, iako je imao problem sa faulovima.

Poeni Nedovića su bili to što je donelo prevagu u kriznim momentima, pogotovo jer je pogodio pet trojki iz šest pokušaja. Treba istaći i to da je Zvezdi ovde presudio i taj individualni kvalitet koji ima u svojim redovima i da će morati pod hitno da se konsoliduje za ozbiljnija dela.

Na kraju krajeva - pobeda se piše, a Evroliga je tek počela.