ČUDO Olge Danilović, PARIZ U ŠOKU! Velika BORBA za treće kolo Rolan Garosa

Sport Autor: K.C. | 14:47 Petak, 31 05 2024

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović je u trećem kolu Rolan Garosa!
Olga je uspela da pobedi Donu Vekić posle ogromne, ogromne borbe! Posle brodoloma u prvom setu u sledeća dva smo videli pravi rolerkoster i posle tri sata i 11 mintua tenisa bilo je 0:6, 7:5, 7:6. Ovo je najbolji grend slem rezultat Srpkinje koja će sad napredovati i na VTA listi. 

S obzirom na to kakav je termin meča trećeg kola dobila nije ni čudo da je trebalo vremena Olgi Danilović da se pojavi na meču. U prvom setu apsolutno nije postojala i izgubila je sve gemove. Za 27 minuta je izgubila sa 6:0, a onda je dobijenim prvim gemom u drugom setu uspela da pokaže da planira da se vrati u meč. Uspela je da odbrani jednu brejk loptu u petom gemu drugog seta, , a na 5:4 je imala brejk i set loptu kod koje joj je loptica pala na okvir reketa. Delovalo je da će je to poremetiti, ali uspela je čak da izbegne i taj-brejk u tom setu jer je pobedila 7:5. 

U treći i odlučujući set se ušlo sa brejkom za Donu Vekić i delovalo je kada je Hrvatica povela 3:1 da će se ovaj meč ubrzo završiti. Ipak vratila je brejk Olga, a onda se odigrao još jedan maratonski gem. Šest brejk lopti je odbranila Olga i uspela je da povede sa 4:3. Ipak nije uspela da izdrži do kraja meča Olga i posle serije brejova sa obe strane dobila je meč u taj-brejku! 

U super taj-brejku smo videli pravu dramu, vodila je Dona Vekić 6:3, ali je srpska teniserka uspela da se vrati na 7:7. Zatim je izgubila poen na svoj servis, ali je onda uspela da opet izjednači na 8:8. Dobila je meč loptu na 9:8 i uspela da je iskoristi! S obzirom da je prošle godine igrala treće kolo ovo je sada njen najbolji rezutlat karijere, a u četvrtom ide na bolju iz duela Markete Vodndroušove i Koi Pake. 

Meč drugog kola Rolan Garosa završila je posle velike borbe sinoć oko 19 časova, a sada je iako joj organizatori nisu nimalo pomogli i iako su je stavili u praktično nemoguću situaciju uspela da pobedi i prođe do četvrtog kola prvi put u karijeri.