Foto: tw/FirstServeTnnis

Olga Danilović u drugom kolu Rolan Garosa!

Sport Autor: K.C. | 18:25 Utorak, 30 05 2023 Foto: tw/FirstServeTnnis

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu turnira savladala Ukrajinku Katerinu Baindl u dva seta 6:3, 6:2.

Danilovićeva, 105. igračica na WTA listi, koja je u glavni žreb Rolan Garosa prošla kroz kvalifikacije, pobedila je 83. igračicu sveta za 90 minuta igre.

U prvom setu je posle vođstva od 4:0 dozvolila je Ukrajinki da smanji na 4:3, ali je novim brejkom ponovo stekla prednost koju je potom iskoristila da povede sa 1:0.

U drugom setu bio je presudan šesti gem, koji je trajao čak 14 minuta i koji je Danilovićeva osvojila tek posle osme meč lopte (4:2).

Od tog trenutka potpuno je preuzela dešavanja na terenu i uz psihološku predmost stigla do velike pobede.

Ovo je ponovljeni najveći uspeh za srpsku teniserku na nekom od grend slem turnira, jer je i prošle godine u Parizu igrala u drugom kolu.

- Nadam se da će ove godine biti bolje! Osećam se drugačije. Prija mi sve ovo. Iz meča u meč držim konstantnost i drago mi je zbog toga – poručila je Olga posle trijumfa.

Na ovaj način je ostvarila i rekord karijere u pobedama, s devet u nizu, posle osvojenog turnira u Madridu, a zatim i četiri takmičarska nastupa u Parizu.

- Držim svoju igru, radim to iz meča u meč, razvijam je i igram agresivno – dala je "recept" za ovaj uspeh.

Olga ističe da oseća da je na višem nivou.

- To mi daje samopouzdanje. Verujem u svoje telo i sebe. To je najveća razlika u odnosu na prošli put – istakla je.

Njena naredna protivnica biće bolja iz duela u kojem se sastaju Rumunka Sorana Kirstea, trenutno 32. na WTA listi i Italijanka Jasmin Paolini, 53. igračica sveta.