Foto: tw/marioboc17

Đoković danas protiv Sinera za FINALE Vimbldona

Sport Autor: K.C. | 07:06 Petak, 14 07 2023 Foto: tw/marioboc17

Novak Đoković od 14.30 na Centralnom terenu, igra protiv Italijana Janika Sinera prvi polufinalni meč Vimbldona.

Pet mečeva je dobijeno, ostala su još dva da Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena stigne do nove Grend slem titule, osme na Vimbldonu, a 24. u karijeri.

Srpski teniser je drugi reket sveta, dok je Siner na osmom mestu ATP liste. Đoković i Siner odigrali su dva međusobna duela u karijeri, a Novak je dobio oba meča.

Đokoviću je ovo 12. polufinale na travi u Londonu i 46. polufinale na Grend slemovima, čime je izjednačio rekord koji je držao Rodžer Federer.

Novak je do polufinala stigao lako, prva tri meča pobedio je bez izgubljenog seta, da bi mu tek Hubert Hurkač u osmini i Andrej Rubljov u četvrtini finala oteli po jedan period igre. Đoković je put do polufinala prokrčio pobedama nad Kačinom, Tompsonom, Vavrinkom i pomenutima Hurkačem i Rubljovim.

Dvadesetjednogodišnji Siner, sa druge strane igra svoje prvo polufinale na nekom od četiri najveća turnira u godini. Italijan je do polufinala stigao izgubivši svega dva seta, jedan od Alisa u trećem kolu i jedan od Safijulina u četvrtfinalu.

Siner je redom pobeđivao Argentince Kerundola i Švarcmana, potom Francuza Alisa, Kolumbijca Galana i na kraju pomenutog Rusa Safijulina

Po završetku ovog meča biće odigrano i drugo vimbldonsko polufinale u kojem će se sastati Španac Karlos Alkaraz i Rus Danil Medvedev.

Đoković brani titulu na Vimbldonu, pošto je prošle godine u finalu savladao Australijanca Nika Kirjosa.