Foto: x/mundodotenispod

Đoković u ČETVRTFINALU Monte Karla

Sport Autor: K.C. | 17:04 Četvrtak, 11 04 2024 Foto: x/mundodotenispod

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je sa odličnim partijama na Mastersu u Monte Karlu, i pobedio je Italijana Lorenca Musetija sa 7:5, 6:3 i zakazao četvrtfinale, gde ga u petak čeka Australijanac Aleks de Minor.

Đoković se ovako osvetio Musetiju za poraz od prošle godine, kada ga je savladao upravo u Monte Karlu i to baš u trećem kolu turnira

Nije najbolje Đoković počeo meč, pravio je mnogo grešaka i dozvolio je brejk rivalu već u prvom gemu. Museti je na početku meča bio bolji teniser, igrao je raznovrsno i precizno i čuvao je prednost. Imao je čak i brejk loptu za dvostruki brejk, ali je Novak uspeo da se izvuče.

Ipak, nervirala ga je publika koja je bila neprijateljski nastrojena prema njemu, pa mu je zviždala i aplaudirala na greške, što ga je u jednom momentu ozbiljno iznerviralo, pa je izveo već viđenu simfoniju", tražeći da jače zvižde i pokazivao im poput dirigenta da povise decibele kada to rade.

To je u Novaku probudilo zver, počeo je da igra fenomenalno i ubrzo je nakon 40:0 u tom gemu za Musetija uspeo da dođe do brejk lopte, koju je i iskoristio. Nastavio je sa sjajnom igrom i na kraju uspeo da napravi još jedan brejk i da dođe do 1:0 u setovima.
Odlično je Novak započeo i drugi set, odmah je napravio brejk, ali se Museti nije predavao i odmah je uzvratio.

Nole je nastavio da pritiska rivala, pa je odmah i u sledećem gemu napravio brejk, koji je potom potvrdio i došao do 4:1. Delovalo je da ide ka pobedi, ali je onda Museti dobio svoj gem i usledila je brejk lopta koju je Italijan uspeo da iskoristi uz malo sreće, i uspeo da se vrati u igru.
Međutim, Novak je odmah potom došao do brejka, i potom sigurno odservirao za pobedu!

Zanimljivo je i kako je Srbin ovim trijumfom oborio rekord Rafaela Nadala. Španac je do danas imao najveći procenat pobeda na Mastersima iz serije 1000, ali je od danas taj rekord u Novakovom vlasništvu.