Foto: fss.rs

FSS najavio PROMENU DRESA fudbalske reprezentacije

Sport Autor: K.C. | 07:45 Četvrtak, 14 12 2023 Foto: fss.rs

Fudbaleri Srbije na EURO 2024 u Nemačkoj igraće u dresovima sadašnjeg proizvođača, ali je iz Fudbalskog saveza Srbije stigla najava da će na kraju naredne godine promeniti tehničkog sponzora.

U FSS su rekli da su, osluškujući reakcije javnosti, odlučili da prva garnitura dresova bude u bojama srpske zastave, crveno-plava-bela, a druga garnitura će biti potpuno bela.

,,Oprema za šampionat Evrope je odavno dizajnirana i odobrena. Igraćemo na Evropskom prvenstvu u novim dresovima (sadašnjeg tehničkog sponzora). U aprilu će biti promovisani, navijači će biti zadovoljni. Ne smem da otkrivam, ali poslušali smo glas naroda. Već pregovaramo sa nekoliko najrenomiranijih i najvećih proizvođača sportske opreme. Imaćemo novog tehničkog partnera od prvog januara 2025. za novi ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Americi 2026", izjavio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović za Tanjug.

Što se tiče izgleda sadašnjeg ,,prvog dresa" - on je crven, sa zlatnim završetkom rukava, uz stilizovan prikaz dvoglavog orla na grudima
rezervna varijanta je bela, sa velikim okvirom na sredini prednjeg dela, predviđenim za broj igrača.
Ovakvi dresovi, kao što je poznato, izazvali su veliki broj negativnih reakcija navijača.