Foto: crvenazvezdafk.com

In Bom Hvang predstavljen na Marakani

Sport Autor: M.S. | 14:12 Četvrtak, 14 09 2023 Foto: crvenazvezdafk.com

U Medija centru stadiona "Rajko Mitić", promovisano je novo pojačanje Crvene zvezde, a reč je o In Bom Hvangu koji je potpisao četvrogodišnji ugovor i zadužio broj 66. 

Dobrodošlicu u klub poželeo mu je sportski direktor Mitar Mrkela. 
 
- Zadovoljstvo mi je da predstavim novog fudbalera koji dolazi iz Olimpijakosa i reprezentativac je Južne Koreje. Radi se o igraču sredine terena kog smo dugo pratili i hteli da dovedemo još prošle godine u Crven zvezdu. Tada nismo uspeli, ali sad jesmo i to je najvažnije. Igra u sredini terena, tražili smo taj profil i on će napraviti potreban balans u veznom redu. Sigurni smo da će doprineti boljim rezultatima - reči su Mrkele. 
 
Nakon potpisivanja ugovora i fotografisanja sa dresom, obratio se Hvang predstavnicima medija. 
 
- Pred medijima sam malo nervozan, za razliku od onog na terenu. Ipak, uzbuđen sam što sam došao u Crvenu zvezdu i što ću igrati pred fantastičnim navijačima. Hvala ljudima iz Zvezde koji su me doveli i ukazali mi šansu da nastupim u ovako velikom klubu. Sinoć sam sleteo u Beograd, i oduševio se, mislim da će se grad svideti i mojoj supruzi. Zaista sam uzbuđen što sam ovde - prve su Hvangove reči.
 
Naravno, i Liga šampiona je veliki motiv.
 
- Liga šampiona je veliki razlog zbog koga sam ovde, jer svi želimo da igramo u najboljem klupskom takmičenju na svetu. Više sam nego spreman da igram u Zvezdi, sa mojim saigračima, da se predstavim navijačima. Nema lake grupe u Ligi šampiona. Imamo dobar tim i uzbuđen sam što ću igrati protiv velikih evropskih klubova, kao što je Mančester Siti. Radujem se toj utakmici, a ne plašimo se nikog. Mislim da možemo da pobedimo bilo koga u našoj grupi.
 
Govorio je Hvang i o pritisku. 
 
- Dobro je imati pritisak, bolje nego da je drugačije. Srećan sam što sam u velikom klubu, a to da li sam najskuplje pojačanje ili ne - ne utiče na mene. Samo želim da se priključim saigračima, da budem na terenu i pokažem se, a sa svakim pritiskom mogu da se nosim. Pritisak postoji, ali ne zbog toga što sam mnogo plaćen, nego zato što to ide sa ovim grbom. Uradiću sve da pomognem timu, pokazaću karakter i nadam se da ću postići mnogo golova uz asistencije. 
 
In Bom Hvang je rođen 20. septembra 1996. godine u Daejonu i standardan je reprezentativac Južne Koreje. Godinama je važio za najboljeg fudbala tamošnjeg prvenstva, nakon čega je prvo otišao u Vankuver, da bi se potom otisnuo u Evropu, odnosno Rubin iz Kazanja za koji je na 38 utakmica postigao šest golova. Usledio je transfer u Olimpijakos za koji je na 40 mečeva postigao pet pogodaka, odakle dolazi u Crvenu zvezdu. Pokriva poziciju centralnog veznog fudbalera.