Foto: tw/KSSrbije

Košarkaši Srbije večeras protiv Velike Britanije za PLASMAN na Mundobasket

Sport Autor: K.C. | 08:16 Ponedeljak, 27 02 2023 Foto: tw/KSSrbije

Večeras od 20.00 časova, košarkaši Srbije igraju u Dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv reprezentacije Velike Britanije utakmicu poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u kojoj izabranicima Svetislava Pešića samo pobeda garantuje plasman na Mundobasket.

Kako je reprezantracija Srbije porazom u Atini od Grčke propustila prvu "meč loptu" za plasman na Svetsko prvenstvo, samo pobeda nad Velikom Britanijom garantuje nastup na Mundobasketu, koji će u avgustu i septembru biti odigran u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

U slučaju poraza, Srbija može na Svetsko prvenstvo samo ukoliko Belgija izgubi od Turske, ali Belgijanci igraju pred svojim navijačima, a Turcima utakmica u Monsu ne znači ništa pošto su prokockali sve šanse da se nađu Mundobasketu.

Uoči meča, Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, rekao je da sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj traži pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana.

Za Srbiju neće igrati Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Nemanja Dangubić, koji su se nakon utakmice u Atini vratili klupskim obavezama.

Nacionalnom timu su se priključili košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić, kao i igrači Partizana i Crvene zvezde - Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Ognjen Dobrić, Luka Mitrović i Filip Petrušev, koji će biti u konkurenciji za meč.

Na tabeli Grupe I, prvo mesto drži Letonija sa 17 bodova, a Grčka je druga sa 15 i te dve selekcije su već obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo. Srbija je treća sa 14, Belgija ima 13, a Turska 12 bodova. Velika Britanija je poslednja sa 10 bodova.