Foto: fb/Olimpijski komitet Srbije

,,Panceri" prizemljili ,,ORLOVE" - Srbija DRUGA NA SVETU

Sport Autor: K.C. | 16:39 Nedelja, 10 09 2023 Foto: fb/Olimpijski komitet Srbije

Finale Mundobasketa vratilo je Srbiju u sam vrh sveta. Duel Nemačke i Srbije bolje je realizovala nemačka reprezentacija i osvojila zlatnu medalju.

Naši reprezentativci su uspeli ono što je malo ko očekivao. Obezbedili plasman na Olimpijske igre 2024, i plasirali se u finale Svetskog prvenstva. U tom finalu nedostajalo je nekoliko stvari. Odmah na startu iz igre je zbog povrede ispao Dobrić što je čini se uticalo i na sigurnost svih ostalih. Trebalo je malo više iskustva za naš tim. Izabranici Svetislava Pešića su imali pad u igri tokom treće četvrtine i deluje da je tada meč prelomljen.

Uspeo je Aleksa Avramović da vrati Srbiju izuzetnim trojkama i sigurnom rukom kada je bilo najpotrebnije, ali nije bilo dovoljno. Nemci su pokazali da su bili spremniji, čvršći i uz nekoliko naših propuštenih prilika i u samom finišu uspeli su da stignu do pobede od 83:77.

Šruder i nemačka ekipa zasluženo čekaju dodelu zlatnih medalja, a Srbija zaista može da bude ponosna na učinak svojih košarkaša. Bogdanoviću je uručena i srebrna medalja za Borišu Simanića.

Bravo momci! Bravo Pešiću! Srbija čeka svoje šampione.