Foto: tw/usopen

Medvedev ELIMINISAO Alkaraza - Zakazao FINALE sa Đokovićem!

Sport Autor: K.C. | 08:04 Subota, 09 09 2023 Foto: tw/usopen

U polufinalu US Opena, ruski teniser Danil Medvedev eliminisao je Španca Karlosa Alkarasa i u meču za trofej igraće protiv Novaka Đokovića.

Šampion iz 2021. godine, slavio je rezultatom 3:1, u setovima 7:6 (3), 6:1, 3:6, 6:3, posle gotovo tri i po časa spektakularnog tenisa.

Španski teniser je bio favorit u ovom duelu, zbog pozicije na ATP listi, činjenice da je aktuelni šampion Njujorka, ali i zbog toga što je ove sezone u dva navrata, na Vimbldonu i Indijan Velsu, počistio ruskog igrača.

Prvi set je bio relativno miran, Medvedevu je servis visio o koncu u četvrtom gemu, ali to je bilo sve. Moralo je da se ide u taj-brejk, a rezultat je u jednom momentu glasio 3:3. Od tog trenutka, Medvedev je vezao četiri poena i poveo na ovom susretu.

Osvajanje prvog seta podiglo je dodatno elan Rusu, video je da može, pa je u drugom pregazio španskog tenisera, dopustivši mu samo jedan gem.

Trudio se Medvedev na ovom meču da se što više pita, da bude agresivan i napadački orijentisan. Rizikovao je dosta, pa stoga podatak da je imao devet asova i 10 duplih grešaka ne treba da čudi.

Međutim,  Karlos se nije predavao posle gubitka prva dva seta. Napravio je prvi brejk na meču početkom trećeg seta, sačuvao ga i potom smanjio rezultat u setovima.

Mladi Španac je ključne šanse propustio u trećem gemu četvrtog seta, dve brejk lopte je imao na servis rivala, ali ih nije iskoristio.

Kazna je stigla u maratonskom šestom gemu, kada je Danil napravio brejk i primakao se trijumfu.

Alkaraz je u gemu u kojem je Medvedev servirao za meč imao dve šanse za ribrejk, koje nije iskoristio.

Medvedev se mučio da zatvori susret, ali je iskoristio četvrtu meč loptu i zako zakazao finale sa Novakom, koje je na programu u nedelju od 22 časa.

Đoković protiv Medvedeva vodi sa 9-5 u pobedama, ali još uvek pamti poraz u finalu US opena 2021, kada ga je Rus sprečio da osvoji kalendarski Slem.