Foto: crvenazvezdafk.com

Milojević: Hrabro i uz punu Marakanu do Lige šampiona

Sport Autor: M.S. | 21:14 Utorak, 27 08 2024 Foto: crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 21 čas dočekuju ekipu Bode Glimta u okviru revanš utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, a očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba Vladan Milojević.

- Očekuje nas drugo poluvreme utakmice u plej-ofu na našem stadionu. Dobro je poznat rezultat iz prve utakmice, a sutra nas očekuje meč koji ima veliki značaj, jer je ulog ulazak u Ligu šampiona. U prvoj utakmici je Bode bio bolji i pobedio, ali to je samo prvih 90 minuta. Za ovo vreme smo se malo i oporavili, a pojedini igrači su se i podigli što se tiče fizičke spreme. Nema loših ekipa u plej-ofu, Bode nam je dobro poznat i siguran sam da sutra neće biti ništa lakše nego u Norveškoj. Na nama je da se spremimo na najbolji mogući način. Imamo probleme kod nekih igrača, ali ne toliko da neće moći da nastupe sutra. Videćemo u kom ćemo sastavu izaći. Igramo pred našim navijačima, biće pun stadion i na nama je da damo sve od sebe da uđemo u Ligu šampiona - počeo je Milojević.

Biranim rečima govorio je o Bodeu

- Najodgovorniji sam za sve što bude. To ću reći i danas i uvek. Ne znam da li su ljudi svesni da igramo protiv ekipe koja ima trenera od 2017. godine. Svake godine igraju Evropu, imaju sistem, drže nivo igara. Mi u ovom trenutku još uvek nismo na maksimumu i nadam se da ćemo biti sve bolji. Naš koncept u odnosu na njihov je sasvim drugačiji. Imamo nove igrače koji se implementiraju. Ne znam da li Bode može drugačije od onoga što je igrao, ali je činjenica da imaju vrline i mane. Na nama je da sprečimo vrline i iskoristimo mane, to je suština sporta. Imamo jasan plan za sutra.

Svestan je Milojević da je ulog veliki

- Razmišljamo samo o utakmici. Odigrali smo prvo poluvreme i razmišljamo samo o onom što nas čeka sutra. Veliki je to ulog. Mi imamo sigurnu Evropu, ali razmišljamo o tome da damo sve od sebe. Neko će reći da je ovo najbitnija utakmica za Zvezdu, ali nama je svaka takva. Tražiću od igrača da budu koncentrisani i da uz podršku naših navijača sve bude po Božijoj volji.

Našalio se i na pitanje oko sastava za sutrašnji meč

- Videću šta će da objavi jedan sajt koji mnogo dobro pogađa sastave, pa ću i ja znati koji tim imam i da li će Glaze braniti. Šalu na stranu, sutra ću odlučiti.

Poštuje Milojević našeg rivala, svestan je pritiska i svega, ali želi da obraduje zvezdaše

- Igram fudbal od devete godine, a sad imam 54 i ako nešto radim, narodski rečeno - šutiram loptu. Na stvari gledam na jedan način, javnost, publika i novinari na drugi. Nikada nisam pravio prognoze, a zlonamernosti ima u tim komentarima. Sve ekipe su danas dobre i svuda se igra fudbal. Mnogo klubova igraju tri takmičenja, svake godine fudbal napreduje. Ranije je možda bilo drugačije, ali danas svi imaju dobre ekipe, trenere, budžete. U plej-ofu nema loših ekipa, ni dobrog žreba. Može protivnik da bude manje ili više atraktivan, ali su sve ekipe za poštovanje. Mi smo Zvezda i istorija nam ne dozvoljava da se plašimo. Teško je u Zvezdi... Veliki pritisak, očekivanja javnosti, ali moramo da budemo takvi, jer želimo da ispunimo snove svih nas - navijača, grada, države.

Ne sumnja Milojević u to da će navijači napraviti fenomenalnu atmosferu

- Naši navijači su šampioni što se tiče atmosfere. Svaki put prirede nešto spektakularno i verujem da će i sutra da bude tako. Ponosan sam što ih imamo. Svi koji su ikad igrali na Marakani protiv Zvezde znaju kakva je atmosfera. Privilegija je da imamo takve navijače.

Penale uvek vežbamo

- Deo igre su i penali. Igrači posle svakog treninga šutiraju penale, tako da smo tu spremni.

Bode je u sredini prvenstva, dok je za naš šampionat tek počeo

- Bode je ekipa u dobrom trenutku u prvenstvu. Mi imamo prostora da napredujemo i pokažemo više. Dosta igrača nije bilo sa nama sve vreme - pripreme, povrede... Bitno je da daju sve od sebe sutra. Trudimo se i radimo. Bode je kvalitetna ekipa, i ponavljam da ne postoji lak protivnik. Da li je atraktivan ili ne, ne znam, ali ima zemalja poput Emirata, Saudijske Arabije, Koreje i slično gde se igra fenomenalan fudbal, a nemaju atraktivnost. Mi po tradiciji jesmo veći klub od Bodea, ali u 21. veku svi igraju fudbal.

Obrazložio je Milojević i zbog čega je odložena utakmica protiv TSC

- Odlagali smo mečeve i ranije, to je propis i to dosta drugih klubova radi. Imamo više vremena da pripremimo utakmicu, a ovaj naredni meč nam je najbitniji jer je ulog veliki. Nisam za odlaganja, ako ćete iskreno, ali smo iskoristili to pravo i ništa loše nismo uradili. Imali smo malo više vremena da se spremimo, da treniramo i radimo.

Analizirao je utakmicu u Norveškoj

- Pripremili smo utakmicu kako smo smatrali da je najbolje i na osnovu naših mogućnosti. Ne pravimo mi predstavu, već se pita i protivnik. Nekad nas iznenade, nekad ne. Ne bih se vraćao na tu utakmicu, arhivirana je. Što se Bodea tiče, ostaje isto razmišljanje, oni su brzi, dobro spremni, i da bi razmišljao o bilo čemu, moraš tu da im odgovoriš. Oni su adaptirani na svoj teren, ali sad smo mi domaćini. Igramo pred našim navijačima koje smo čuli i u Norveškoj u smislu podrške i navijanja. Biće dobra utakmica, u to sam ubeđen, a videćemo koliko će to biti drugačije u odnosu na pre sedam dana - zaključio je Milojević.