Foto: crvenazvezdafk.com

Šef stručnog štaba FK Crvena zvezda izneo očekivanja pred meč sa Bode Glimtom

Sport Autor: M.S. | 21:35 Ponedeljak, 19 08 2024 Foto: crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 21 čas gostuju ekipi Bode Glimt u okviru plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, a očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba tima Vladan Milojević.

- Imamo veliki respekt prema Bodeu, ali se ne plašimo nikoga. Pred nama su dve utakmice, prva je sutra i samo o njoj razmišljamo sa ciljem da odigramo najbolje što možemo. Videćemo i koliko će nam protivnik dozvoliti, pa i rezultat na kraju. Očekujem brzu utakmicu svakako. Dosta se pričalo o podlozi, veštačka je trava, biće brzo, videćemo i kakvi su vremenski uslovi sutra. Činjenica je da nije ovo podloga koja je nama uobičajna. S Čukaričkim smo igrali u Pančevu na veštačkoj travi, ali ta podloga nema dodirnu tačku sa ovom u Norveškoj. Podloga će davati ritam i brzinu u protoku lopte, ali i to je stil igre Bodea. Imaju sistem, brzo igraju, hitri su, kratki pasovi, a mi moramo da se adaptiramo na teren - počeo je Milojević.

Osvrnuo se i na zdravstveni bilten.

- Glazer nije krenuo s nama, ali je to zbog predostrožnosti. Nije se povreda pogoršala, ali ne želimo da ulazimo u rizik, jer nije trenirao sa ekipom. Imam poverenje u golmana Ilića i čestitam mu na pozivu u reprezentaciju. Što se ostalih tiče, imamo nekih problema, a danas posle treninga ću videti i opredeliti se za prvih 11.

Nastavio je sa analizom Bodea.

- Igraju u poznatom sistemu, što ih je pozicioniralo na mapu Evrope, i dovelo do toga da su redovno šampioni Norveške. Organizovani su, disciplinovani, i igraju identično kod kuće i na strani. Biće agresivni, ali bićemo i mi. Čeka nas rovovska bitka.

Govorio je Milojević i o svom timu.

- Nama je ova utakmica bitna, kao i svaka. Spremamo se celog leta... Igramo protiv ozbiljnog protivnika koji je maltene već osvojio prvenstvo Norveške, i nalazi se u ful ritmu i u pravom momentumu. Mi dolazimo iz prirpema gde smo imali i povređene igrače i reprezentativce koji su imali pauzu. Meni je to najveći problem, nepoznanica koliko mi možemo u ovom trenutku. Ipak, znam da možemo mnogo, no, moramo da pronađemo pravi ritam. Došao je i Drkušić pre dva, tri dana... Moramo da radimo mnoge stvari u hodu. Nismo na maksimali, ali nadam se da ćemo sutra biti mnogo bolji nego u prethodnim utakmicama.

Nije želeo Milojević da se osvrće na procene kladionica.

- Ne kladim se i ne bavim se time. Ne bih ni da prognoziram rezultat. Treba da damo maksimum i da vidimo kakav će rezultat biti.

Golman Ilić dobro poznaje ekipu Bodea.

- Kvalitetan je golman i čovek, pratili smo ga i u Srbiji u inostranstvu, pa i u Norveškoj, ali nema tu iznenađenja u smislu da može da nam pruži neku informaciju koju ne znamo. Videćemo koliko će Marku to iskustvo iz Norveške pomoći sutra. Bode zna sve o nama, i mi o njima, to vreme iznenađenja se završilo, jer postoji internet. Ponavljam, prednost im je što igraju na podlozi koja im odgovara. Mi u Srbiji igramo po vrućinama, tereni su loši, ali ne zbog klubova, nego jer ih je teško održavati pri visokim temperaturama.

Zanimalo je novinara iz Norveške šta bi bilo u Srbiji da Zvezda ne uđe u Ligu šampiona.

- Bilo bi... Neću da kažem neku tešku reč, ali mi smo takvi. Ipak, kao tim razmišljamo fudbalski, treniramo i uvek sam ponosan na moje igrače. Znaju za koji klub nastupaju, da je Zvezda puna emocija, strasti, ljubavi i da to sve ide u krajnost. Ipak, ovo je samo fudbal. Borićemo se za naš klub, imamo mnogo novih igrača, razgovarali smo i sa njima o tome, premda je to teško, jer je naša i filozofija Bodea dijametralno suprotna. Oni mogu da vraćaju najbolje igrače u svoj klub, dok kod nas ko se pokaže, ide u inostranstvo. Danas imam skroz drugačiji tim nego u decembru kad sam preuzeo Zvezdu. Bode godinama ima, ne istog trenera, nego i fizioterapeuta. Napravili su sebi vreme, mi to nemamo i radimo u hodu, ali to je izazov i iskreno? Sviđa mi se što je tako.

A ko je favorit prema treneru Milojeviću?

- Hajde da kažemo da je Bode favorit. Ne znam, lako je to reći. Šanse su 50-50 pred dve utakmice, ali neka bude da su oni blagi favoriti jer imaju 21 odigranu utakmicu u prvenstvu i domaćini su sutra. Mi imamo veliku želju da dovedemo Zvezdu tamo gde želimo da bude. Videćemo sutra, teren je merilo - zaključio je Milojević.