Foto: fb/Olimpijski komitet Srbije

Nevena Ignjatović bez plasmana u Pekingu

Sport Autor: K.C. | 10:22 Četvrtak, 17 02 2022 Foto: fb/Olimpijski komitet Srbije

Jutros je održana poslednja pojedinačna disciplina u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. U ženskoj konkunrenciji vožena je alpska kombinacija u kojoj je učestvovala i naša skijašica Nevena Ignjatović.

Na stazi „The Rock“ prvo se vozio spust na kome je Nevena Ignjatović startovala kao četvrta. Ona je stazu dužine 2,7km odskijala u vremenu od 1:37.02.

Ona je nakon prve trke izjavila da je zadovoljna kako je skijala u prvoj polovini staze, ali da joj je u drugoj polovini staze ponestalo snage, što je posledica činjenice da tri nedelje nije imala mogućnost redovno da trenira usled povrede kolena.

Slalomska trka vožena je 3,5 sata kasnije nakon trke spusta na veoma zahtevnoj stazi. Teška postavka staze i umor doveli su do toga da veliki broj takmičarki nije uspeo da završi slalomsku trku, pa je čak 11 skijašica ostalo bez plasmana usled izletanja sa staze.

Naša skijašica startovala je kao 22. u slalomskoj trci. Ona je već nakon nekoliko zaokreta u ovoj trci proklizala i pala. Pokušala je da se vrati u trku, ali prilikom povratka nije pravilo prošla oko kapije koju je promašila, pa je u krajnjem plasmanu diskvalifikovana. Na taj način, Ignjatovićeva je ostala bez plasmana u alpskoj kombinaciji.

Nakon trke slaloma, Nevena Ignjatović izjavila je da nije zadovoljna svojim nastupom na današnjem takmičenju.

- Užasno se osećam. Teško mi je palo ovo što se dogodilo. Dala sam sve od sebe. Sa svim što je bilo i što se dešavalo, danas mi je bilo veoma teško i fizički sam se veoma umorila. Ja više od ovoga nisam mogla. I najboljima su se dešavale greške, kao što ste videli. Htela sam da se borim i vratila sam se (nakon pada), ali pod adrenalinom očigledno to nisam uradila pravilno. Na kraju, s obzirom šta sam sve postigla do sada u svojoj karijeri, ja znam ko sam i šta su moje mogućnosti. Dala sam sve od sebe i žao mi je što nisam zablistala danas, ali tako je to u sportu. Hvala svima na podršci, to mi je mnogo značilo.

Zlatnu medalju u olimpijskoj ženskoj alpskoj kombinaciji osvojila je takmičarka iz Švajcarske, Mišel Gisin sa rezultatom 2:25.56. Na taj način, ona je ponovila uspeh iz Pjongčanga 2018 kada je takođe u ovoj disciplini osvojila zlatnu medalju. Na drugom mestu našla se njena sunarodnica, Vendi Holdener, koja je ostvarila vreme od 2:26.72. Treće mesto zauzela je Italijanka Federika Brinjone koja je ostvarila vreme 2:27.52.