Foto: tw/WaterpoloSerbia

Ništa od medalje - Srbija PORAŽENA od Španije u borbi za bronzu

Sport Autor: K.C. | 08:32 Subota, 29 07 2023 Foto: tw/WaterpoloSerbia

Danas su u borbi za bronzu, vaterpolisti Srbije poraženi od reprezentacije Španije sa 9:6 i tako su završili kao četvrti na Svetskom prvenstvu.

U prvom poluvremenu pružili su naši momci dobar otpor favoritu prvenstva, gde je sve vreme bio egal, ali su u drugom potpuno stali, pre svega u napadu, gde smo gol postigli tek u poslednjim sekundama meča, čime je samo ublažen poraz.

Srpski vaterpolisti su dobro počeli meč, prilično čvrsto u odbrani, gde su Španci samo uz igrača više uspevali da dođu do golova. Sa druge strane, naš tim je imao dobre akcije i na kraju prve deonice je bilo 3:3. Imali smo čak i nekoliko šansi za vođstvo, ali one nisu ralizovane.

Slično je bilo i u drugoj deonici, gde Delfini nisu uspevali da realizuju nekoliko napada za vođstvo, dok su Španci iskoristili jednu malu neopreznost u našoj odbrani i došli do vođstva. Potom je Jakšić postigao gol, da bi onda Španci preko Granadosa uspeli da povedu ponovo, iako je naš tim imao novu šansu pre toga za vođstvo, ali je prečka spasila Špance posle šuta Jakšića.

Strahinja Rašović je potom postigao novi gol za Srbiju i poravnao na 5:5, a onda su Španci na isteku druge došli do peterca i vođstva.

Nakon toga, usledili su crni minuti u redovima Delfina. Naš tim nije uspeo da postigne gol tokom čitave treće četvrtine. Španci su postigli dva i odlepili se na +3, a moglo je da bude i više, ali je Branislav Mitrović sjajno branio u tim momentima i čuvao nadu našem timu. Odbranio je i peterac i jednu kontru.

Ni u poslednjoj deonici nije bilo bolje. Odbrana je bila odlična, ali je napad potpuno stao, dugo nismo uspevali da postignemo gol ni preko igrača više, pa je posle gola Peronea za 9:5 faktički sve bilo rešeno.

I pored ovog poraza od moćne Španije, naši momci su pokazali da srpski vaterpolo ne mora da brine. Kada se vrati i Dušan Mandić i kada ovi mladi momci dobiju potrebno iskustvo, ponovo će se vratiti i medalje sa najjačih takmičenja.

Novi šampion biće poznat posle finala između Mađarske i Grčke, koje je na programu od 11 časova.