Foto: X/ Fudbalski savez Srbije

Povodom sramnih dešavanja na meču između Hrvatske i Albanije, FSS uputio dopis generalnom sekretaru UEFA

Sport Autor: B.O. | 15:51 Četvrtak, 20 06 2024 Foto: X/ Fudbalski savez Srbije

Fudbalski savez Srbije uputio je dopis generalnom sekretaru Evropske fudbalske unije (Uefa) Teodoru Teodoritisu povodom skandiranja na jučerašnjem meču između Hrvatske i Albanije.

"Kao što ste verovatno informisani hrvatski i albanski navijači su od 58. minuta i 28. sekunde do 58. minuta i 50. sekunde zajednički vikali 'Ubi, ubi Srbina'. U pitanju nisu bili pojedinci iz navijačkih redova, već veliki broj navijača ovih nacionalnih timova, što u tom trenutku nije sankcionisano u skladu sa propisima Uefe koji su jasni, kao i samo postupanje službenih lica u tim situacijama", navedeno je u dopisu koje je FSS uputio Teodoritisu. 

Kako je istaknuto, ovakvo ponašanje je neprihvatljivo na sportskom događaju u Evropi.

"Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo u svim situacijama, a naročito na jednom ovakvom velikom sportskom događaju koji se prati širom Evrope i sveta. Umesto da fudbalski stadion bude mesto gde će se bodriti sopstveni timovi i promovisati sportska i fer atmosfera, na ovoj utakmici viđena su potpuno neprihvatljiva ponašanja, koje je nemoguće na bilo koji način opravdati. Prema informacijama koje imamo, jedan igrač albanskog tima je nakon završetka utakmice, ispred tribine sa albanskim navijačima, koristeći megafon uzvikivao isti povik i tako raspaljivao masu", piše u dopisu FSS.