Foto: x/m_markovm

Stadion Karađorđe proslavlja STOTI rođendan

Sport Autor: M.S. | 14:35 Petak, 28 06 2024 Foto: x/m_markovm

Stadion Karađorđe danas proslavlja sto godina postojanja.

Stadion je otvoren 28. juna 1924. godine kao igralište FK Vojvodina. Najveće zasluge za to imao je Daka Popović, u čiju je čast ekspedicija „stare dame“ danas posetila njegov grob i položila venac.

Na stogodišnjicu „Karađorđa“, teku i radovi terena, koji će do kraja leta biti po najvišim evropskim standarima. O tome je govorila i direktorka stadiona „Karađorđe“, Jelena Kulpinski.

– Teren stadiona „Karađorđe“, osim hibridne trave, po prvi put će imati i grejni sistem. To je veoma bitno zbog klimatskih uslova i omogućuje nam da tokom cele godine imamo optimalnu temperaturu, što znači da vremenski uslovi neće uticati na samu igru. Osim toga, dobijamo i kompletan drenažni sistem, čime ćemo imati moderan teren po evropskim standarima. Imperativ kod inspekcije UEFA jeste upravo ovakav sistem i hibridna trava, koja je tri do četiri puta otpornija. Nju čine 98% prirodne trave i svega dva sintetička vlakna koja se ušivaju na vrlo malim razmacima po čitavom terenu, što znači da će sam koren biti čvršći i otporniji. Važno je dodati da će Vojvodina ovog leta morati da ugosti slavni Ajaks u Bačkoj Topoli, na „TSC areni“, jer ćemo tog 1. avgusta biti na otprilike polovini radova, ali nakon toga, do kraja leta, Vojvodina dobija teren po najvišim mogućim standardima – rekla je Jelena Kulpinski.

FK Vojvodina obaveštava svoje navijače da će uskoro početi i prodaja sezonskih karata za sezonu 2024/25.