Foto: fss.rs

Prvi PORAZ fudbalerki Srbije u Ligi nacija

Sport Autor: M.S. | 22:02 Petak, 27 10 2023 Foto: fss.rs

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz u trećem kolu Grupe 3 Divizije B  Lige nacija, i to od reprezentacije Poljske rezultatom 2:1.

Prvi gol pao je u prvom poluvremenu kada je u 17. minutu Anđela Frajtović matirala svog golmana za vođstvo domaćina od 1:0. Reprezentativke Srbije loše su odigrale prvo poluvreme, a njihovu lošu igru znale su da iskoriste igračice Poljske i tako duplirale prednost u 42. minutu pogotkom Eve Pajor. 

Ovim rezultatom otišlo se na odmor koji su naše igračice iskoristile da se konsoliduju i pokažu mnogo bolju igru u drugom poluvremenu. Kao potvrda dobre igre stigao je gol koji je u 76. minutu postigla Jovana Damnjanović.

Imala je Srbija nakon postignutog gola još nekoliko izglednih prilika pred golom Poljske, ali nije uspevala da ih pretvori u gol. Jovana Damnjanović je u 88. minutu propustila čist zicer, a minut kasnije je nakon kornera Poljska imala i mnogo sreće.

Posle tri kola, Poljska ima devet bodova, Srbija je ostala na šest. Grčka je bila bolja od Ukrajine i na trećem mestu ima tri boda. Ukrajina je doživela tri poraza.

U četvrtom kolu Poljska dolazi u Srbiju. Meč će biti odigran u Sportskom centru Fudbalskog saveza 31. oktobra, u utorak, od 19 sati.