Foto: rss.org.rs

Rukometašice protiv Turske za odlazak na EP

Sport Autor: M.S. | 10:14 Nedelja, 07 04 2024 Foto: rss.org.rs

Ženska seniorska reprezentacija Srbije odigraće danas od 18 časova u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Turske.

Posle više nego ubedljuve pobede nad Bugarskom, Srpkinje su doputovale u Zrenjanin, a utakmicu su danas najavili selektor Uroš Bregar, rukometašice Jovana Jovović i Katarina Bojičić, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. 

 Selektor Srbije, gospodin Uroš Bregar poručio je da su dobre igre iz prethodnih utakmica razlog za optimizam.

-Vratili smo se s pobedom iz Bugarske, ta utakmica nije bila teška za nas, ali nas u nedelju čeka ozbiljan protivnik, Turska i moramo se pripremiti da taj meč dobijemo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Sve igračice su zdrave, možemo nesmetano da radimo i nadamo se pozitivnom rezultatu, rekao je slovenački stručnjak.

 Katarina Bojičić takođe je istakla zadovoljstvo  igrom u Bugarskoj i očekuje intenzivniji meč protiv Turske. 

-Kao što je ova utakmica najbitnija nama, tako je i Turskoj, te očekujem veliku borbu, žar, želju, srce. Nismo dugo trenirale, ali smo dale sve od sebe da se pripremimo što bolje i očekujemo pobedu. Pozivam navijače da dođu i pomognu nam da odigramo ovaj meč što bolje, poručila je srpska rukometašica.

Jovana Jovović takođe je pozvala navijače da dođu u Kristalnu dvoranu i podrže Srbiju na poslednjem koraku ka Evropskom prvenstvu.

-Na nama je da na terenu pokažemo u kakvoj smo trenutno formi. Što se tiče utakmice s Bugarskom, uspele smo i da odmorimo pojedine igračice, a opet da pružimo maksimum i odigramo ozbiljno. Sve smo utakmicu završile zdrave, što je i selektoru bilo najbitnije. Protiv Turske nam neće biti ni malo lako, ali opet sve zavisi od nas, kako ćemo ući u utakmicu i kakvu ćemo imati realizaciju. Za nas bi bio veliki korak i obaveza da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i takođe želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju, poručila je Jovović.