Foto: x/rssrbije

Bregar i Risović: U Bugarsku idemo po pobedu

Sport Autor: M.S. | 13:27 Utorak, 02 04 2024 Foto: x/rssrbije

Ženska seniorska reprezentacija Srbije priprema se u Pirotu za poslednji ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prva od dve preostale utakmice je duel sa Bugarskom koji je na programu u sredu od 16 časova.

Najbolje srpske rukometašice iz domaćeg prvenstva trenirale su pojačane Jovanom Jovović od četvrtka, a u Pirotu su se pridružile i igračice koje nastupaju za inostrane klubove.

Selektor Uroš Bregar zadovoljan je radom svojih izabranica u prethodnih nekoliko dana i čvrsto veruje u trijumf.

-Dobro smo trenirali, danas su sve igračice bile na raspolaganju, stigle su nam i devojke koje igraju u inostranstvu. Vidi se napredak, dobar rad u klubovima i individualno. Odradili smo dobru pripremu i idemo u Bugarsku sa ciljem da ostvarimo pobedu, jasan je selektor Bregar. Na startu kvalifikacija, Srbija je u Zrenjaninu savladala Bugarke sa 40:16, ali kapiten Jovana Risović smatra da će meč u Šumenu biti ipak veći izazov, iako se imperativ pobede ne dovodi u pitanje.

-Meč u Bugarskoj sigurno neće biti kao u Zrenjaninu, sigurno neće biti lagan. Odlučujuća stvar će biti svakako naš pristup, moramo dobro da otvorimo meč da bismo kontrolisale igru sve vreme. Od starta moramo da igramo čvrsto u odbrani da bismo stvorile dobre uslove za golove iz tranzicija i kontri. Nadam se da će nam taj meč doneti samopouzdanje i biti dobra uvertira za Tursku!

Tri dana posle susreta u Bugarskoj, Srbija će u Zrenjanu dočekati Tursku, 7. aprila od  od 18 časova u Kristalnoj Dvorani.