Foto: rss.org.rs

Rukometašice su na Evropskom prvenstvu!

Sport Autor: M.S. | 20:46 Nedelja, 07 04 2024 Foto: rss.org.rs

Ženska seniorska reprezentacija Srbije savladala je Tursku u poslednjem kolu kvalifikacija rezultatom 30:22 i tako izborila plasman na Evropko prvenstvo koje se ove godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj!

Sem jednog izjednačenja početkom utakmice, reprezentacija Turske nije mogla da parira našim rukometašicama koje su potpuno zasluženo ostvarile plasman na EP.

Najefikasnije su u srpskom timu bile Anđela Janjušević i Dunja Radević sa po sedam postignutih golova, dok je Sanja radosavljević upisala pet, a Teodora Veličković jedan manje.

Po završetku utakmice, selektor Srbije gospodin Uroš Bregar, čestitao je svom timu na plasmanu na EURO.

-Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, čestitam devojkama. Ne mogu da kažem da smo u ovoj utakmici ispunili baš sve zadatke, ali na kraju najvažnije je da su devojke dale sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Očekujem da nastave da rade i individualno i posvećeno u svojim klubovima da bismo mogli da postavimo još više ciljeve od ovog.

Jovana Jovović ponovo je bila važan šraf na terenu, iako se nije upisala u listu strelaca. Kao i uvek, njen optimizam govori da rukometna Srbija ima čemu da se nada. 

-Najveća radost i najveći uspeh je što smo uspele da se plasiramo na Evropsko, a da smo bile bolje od Turske, da se nismo mučile i da smo čitav meč kontrolisale rezultat. Iz ove perspektive mi je žao što i na gostovanju u Turskoj nismo uspele da dođemo do dva boda, a i što nam je u oba meča protiv Crne Gore malo falilo za bodove. Mnogo smo napredovale kao tim i individualno od oktobra kada smo startovale u kvalifikacijama. Privikli smo se jedna na drugu i na sistem rada sa selektorom Bregarom i polako izrastamo u  ekipu koja svima može da pomrsi konce. Čeka nas dug period do šampionata i imamo mnogo vremna da dalje rastmo i napredujemo i da tamo pokažemo koliko možemo!