Foto: tw/KSSrbije

Srbija PORAŽENA U PRODUŽECIMA utakmice protiv Grčke 97:92

Sport Autor: K.C. | 21:29 Petak, 24 02 2023 Foto: tw/KSSrbije

Srbija je izgubila meč protiv Grčke u Atini (97:92) i nije uspela da obezbedi direktan plasman na Svetsko prvenstvo, ali će uprkos porazu imati i dalje dve dobre prilike da se nađe na najvećoj košarkaškoj smotri.

"Orlovi" su imali svoje prilike večeras i tokom čitavog susreta su održavali prednost od 8 do 12 poena. Čak je i Ognjen Jaramaz imao šut sa pobedu, ali je promašio pokušaj sa distance, pa je meč odlučen tek nakon produžetaka (nakon rezultata 80:80) i to u korist domaćeg tima.

Posle utakmice u izjavi za medije je selektor Svetislav Pešić istakao da je njegova ekipa odigrala dva različita poluvremena. 
"Bile su to maltene dve različite utakmice. U prvih 20 minuta smo imali odličnu odbranu, kojom smo kontrolisali igru, a kontrolisali smo i ofanzivni skok i tranziciju, odnosno kontranapade grčke reprezentacije. U drugom poluvremenu su oni podigli agresivnost, ali ne samo u odbrani, već i u napadu. Imali su mnogo otvorenih šuteva posle probijanja naših defanzivnih linija. Nismo zaustavili nijedan prodor ka našem košu, a onda i nismo imali sreće u ključnom momentu utakmice. Jer, treća četvrtina je izuzetno bitna, tada maltene počinje novi meč, a mi smo tada izgubili Jovića, a izgubili smo time i iskustvo", rekao je Pešić i dodao:
"Treba reći da čestitamo Grcima, jer su pokazali pravi košarkaški karakter u odlučujućim momentima utakmice."

Šansu da obezbedi plasman na Mundobasket Srbija će imati ukoliko savlada Veliku Britaniju u ponedeljak u Beogradu, ili ako ova selekcija pobedi Belgiju večeras, što je teško očekivati s obzirom na trenutni rezultat tog meča. Na poluvremenu Belgija vodi sa 42:26.