Foto: tw/marioboc17

Srbija sa 1. mesta ide u ČETVRTFINALE Junajted kupa

Sport Autor: K.C. | 12:35 Utorak, 02 01 2024 Foto: tw/marioboc17

Teniska reprezentacija Srbije uspela je da u miks dublu savlada selekciju Češke rezultatom 2:1, u setovima 4:6, 7:6, 10:8 i kao prvoplasirana ekipa iz grupe E igraće četvrtfinale Junajted kupa protiv Australije.

Srbiji je u ovom odlučujućem duelu bio potreban samo jedan set za prolaz dalje, što su Hamad Međedović i Olga Danilović uspeli da ostvare, ali pobeda je našu selekciju odvela dalje od Poljske koja je veliki favorit samog turnira.

Da je Srbija kojim slučajme poražena sa 2:0, selekcija SAD bi bila ta koja bi kao najbolja drugoplasirana išla dalje. U tom slučaju Amerikanci bi imali set količnik 7:7, a Srbija 7:8. Ipak, Olga i Hamad su se pobrinuli da se ne bavimo kalkulacijama.

Danilovićeva i Međedović, nije ni trebalo da igraju zajedno. Novak je bio projektovan, ali je zbog problema sa zglobom tokom duela sa Jiržijem Lehečkom morao da otkaže. U međuvremenu se vratio na klupu sredinom drugog seta i svojim savetima pomogao je najviše Međedoviću da se probudi". Petr Nouza i Mirijam Kolodejova su bili par koji je nastupao za Čehe na ovom meču.

Koliko je ovaj trijumf značio Novaku Đokoviću najbolje govori reakcija prvog reketa sveta po završetku meča.

Nole je pao u trans kada su Hamad i Olga stigli do pobede, te je burno proslavio poslednji poen. Vidi se da Đoković daje sve što ima za Srbiju i da mu je veoma bitno da naša reprezentacija stigne do novog trofeja.