Foto: mod.gov.rs

Obeleženo 75 godina preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“

Vesti Autor: M.S. | 21:29 Petak, 17 05 2024 Foto: mod.gov.rs

Svečanost povodom 75 godina postojanja i rada preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ održana je danas u Lučanima.

Povodom jubileja, generalni direktor preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ Predrag Ilić uručio je Ministarstvu odbrane Plaketu u znak zahvalnosti za dosadašnju saradnju. Plaketu je, u ime ministra odbrane Bratislava Gašića, primio pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović.

Obraćajući se prisutnima i čestitajući jubilej zaposlenima i rukovodstvu, pomoćnik ministra Miloradović istakao je da je „Milan Blagojević – Namenska“ simbol ugleda, znanja, kvaliteta i poverenja i da je sve vreme sjedinjavala srpsku pamet i modernu svetsku tehnologiju.

- Fabrika je imala, a i imaće podršku države. Možete biti ponosni na svoje uzlazne rezultate u prethodnoj godini, kao i na projektovana izuzetna očekivanja za ovu i naredne godine. Republika Srbija je u izazovnim vremenima, koja se protežu kroz skoro tri decenije, uspela da sačuva svoju odbrambenu industriju kada su je mnogi otpisivali i smatrali neperspektivnom i nepotrebnom. Vlada Republike Srbije, u poslednjih 10 godina, uspela je da svojom rešenošću, upornošću i potrebnim finansijskim i drugim merama konsoliduje naše fabrike, poveća njihov broj u Grupaciji odbrambene industrije i doprinese da one danas budu prepoznatljiv brend na svetskom tržištu. Trend investiranja u dodatno osavremenjivanje tehnoloških kapaciteta i stvaranja novih proizvoda, koji će odgovarati savremenim potrebama Vojske Srbije nastaviće se i u narednom periodu – rekao je Miloradović i zahvalio svima na izuzetnom trudu i postignutim rezultatima.

Generalni direktor Ilić istakao je da oseća zadovoljstvo i zahvalnost zbog svih postignutih rezultata.

- Možda bi tri reči mogle da opravdaju takvo osećanje – tradicija, kontinuitet i ljudi. Kada kažem tradicija mislim na pređeni put koji iz godine u godinu podrazumeva osvajanje novih proizvoda, novih tržišta, neprestano usavršavanje. To i jeste naša misija. Upravo nam je  kontinuitet u svemu tome doneo i rezultate kojima se ponosimo. Taj kontinuitet je podržan neprestanim ulaganjem u infrastrukturu, modernizaciju, znanje i stručnost. Zato je ovo trenutak u kom zahvaljujem Vladi Republike Srbije na razumevanju, Ministarstvu odbrane na podršci i saradnicima na nesebičnom zalaganju. Bez te sinergije rezultati ne bi bili mogući – zaključio je Ilić.

Plakete u znak zahvalnosti za saradnju uručene su i pomoćniku ministra odbrane dr Nenadu Miloradoviću, Vojnotehničkom institutu, Vojnoj kontroli kvaliteta Ministarstva odbrane, Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine, fabrikama odbrambene industrije i poslovnim partnerima i prijateljima.

Današnja svečanost bila je prilika da Privredna komora Srbije dodeli plaketu preduzeću „Milan Blagojević – Namenska“ za uspešno poslovanje. Generalnom direktoru Iliću plaketu je u ime Privredne komore Srbije uručio Zvonko Tufegdžić.

Povodom 75 godina postojanja i rada i jubileja preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“, prisutnima je prikazan film o njegovom prosperitetu i napretku.