Foto: tw/KSSrbije

Srbija u četvrtfinalu EP - TEŠKA POBEDA protiv Britanije

Sport Autor: K.C. | 05:52 Sreda, 21 06 2023 Foto: tw/KSSrbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Ljubljani pobedom nad Velikom Britanijom rezultatom 66:60.

Selektorka reprezentacije Srbije, Marina Maljković rekla je sinoć da je utakmica sa Velikom Britanijom bila veoma teška, kao i da će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv prvog favorita za zlatnu medalju.

„Nismo se proslavili, jako smo teško došli i 2019. godine do medalje bronzane (pobeda nad Britanijom 81:55), iako je to bio neki drugi tim skroz, a evo i sada smo jedva došli do pobede. Mnogo smo se namučili, ali pobedile smo“, rekla je Maljković.

Ona je istakla da su igračice ispunile dogovor i popravile igru u odnosu na poslednji meč grupne faze protiv Mađarske (75:81).

„Bile su opet greške, neke koje su nedopustive, ali kažem generalno u odnosu na Mađarsku smo definitivno ispravile neke stvari koje smo se dogovorili i uspeli smo da kontrolišemo skok, koji je njima stavka broj jedan“, ocenila je ona.

U četvrtfinalu će protivnik braniocu evropske titule biti selekcija Belgije, pobednik grupe B.

Selektorka Srbije rekla je da je Belgija, „jako težak protivnik, najveći favorit za zlatnu medalju“.

Kao glavnu igračicu Belgije Maljković ističe Emu Meseman, sa kojom je zajedno prošle sezone osvojila Evroligu u Fenerbahčeu.

Meč četvrtfinala igraće se u četvrtak od 15 sati u Stožicama" u Ljubljani.