Foto: kss.rs

Košarkašice Srbije večeras protiv Slovačke

Sport Autor: K.C. | 09:16 Petak, 16 06 2023 Foto: kss.rs

Večeras od 20:45 časova, košarkašice Srbije igraju drugi meč grupne faze Evropskog prvenstva u košarci protiv reprezentacije Slovačke.

Meč protiv Turske bio je baš ono što je bilo potrebno našoj selekciji, koja brani zlato na ovom prvenstvu. Egal protiv „nezgodnog" protivinika, usled čega morate da podignete nivo svojih mogućnosti i kvaliteta.

Srbija je posle velike borbe, uspela da slavi protiv Tuske na otvaranju Evrobasketa i Marina Maljković je vrlo zadovoljna karatkerom ove ekipe

„Veoma važna pobeda. Raduje me što smo želeli da pokažemo da je lekcija naučena za ovu generaciju, što se tiče prvih utakmica i tih šokova na velikim takmičenjima. Na Svetskom prvenstvu smo izgubili od Kanade, sad je to bila Turska i nismo želeli da se to ponovi. Sa te strane je izuzetno važno što smo dobili ovu utakmicu. Svih 11 igračica je stvarno odradilo ono što se od njih traži. Svaka je imala svoj specifičan zadatak. I kao i uvek kod nas, ako samo jedna ne igra i ne radi stvari kako treba, mi smo loši. To je bilo odlučujuće za pobedu", rekla je Maljković.

Večerašnji rival su Slovakinje, koje ne važe za rivala od kog naša reprezentacija terba da se pazi. Naravno, ne valja da se opuste i dopuste iznenađenje, već je dovoljno da doziraju energiju i nametnu ritam u pravom momentu.