Foto: FSS

Stojković: Srbija može da bude ponosna, tako se bori za dres svoje zemlje

Sport Autor: B.O. | 06:36 Petak, 06 09 2024 Foto: FSS

Reprezentacija Srbije nije pobedila Španiju, aktuelnog prvaka Evrope, ali po svemu prikazanom, u znatno izmenjenom sastavu, odigrala je odličan meč i ostvarila zadovoljavajući rezultat. Selektor Dragan Stojković nije krio da je zadovoljan onim što su pokazali Milenković i drugovi…

-Sve što smo uradili večeras, to smo radili na treningu, pokušali sve najbolje u taktičkom smislu, da odgovorimo na stil igre po kome su Španci poznati. Momci su pokazali neverovatnu taktičku disciplinu, veliku požrtvovanost i nagrađeni su na kraju rezultatom protiv jedne moćne reprezentacije kakva je Španija. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu protiv jakog protivnika, prepuštajući posed lopte koji se ne dovodi u pitanje kada je Španija u pitanju. Momci su pokazali kako se bori za svoju zemlju i svoju reprezentaciju. Dobar rezultat, mogli smo da pobedimo, mogli smo da izgubimo, ali videlo se mnogo dobrih stvari. Znali smo da možemo da dođemo u poziciju da imamo priliku za gol, koje će sigurno doći, reagovali smo dobro u brzoinskom smislu, delovali smo ubitačno po pitanju kažnjavanja rivala. Nismo ih kaznili, ali sve će doći, videlo se da možemo. Protivnik ima strahovitu tehničku superiornost, svako razbijanje defanzivne linije vodi vas u ponor, tako da smo dosta pametno, inteligentno poštobvali zahteve i pripremu za ovu utakmicu. Mladost je pokazala da možemo da računamo na njih, prvi put za A tim su igrači Nedeljković, Simić i Belić. Rekao sam u najavi da ćete videti pravu Srbiju, ali to je neki moj lični utisak. Zahvalio bih se iskrenoj podršci navijačima koji su prepoznali požrtvovanje naših momaka. Rezultat je pozitivan, momci su ga zaslužili.

Ogroman teret poneo je novi kapiten Nikola Milenković, naravno u paru sa Strahinjom Pavlovićem, ali i svim ostalim igračima koji su dali veliki doprinos dobrom rezultatu.

-Drago mi je da sam odlučio da Milenković bude kapiten, igrač sa najviše nastupa. Znam njegove igračke kvalitete, poznajem i ljudske kvalitete, zasluženo je opravdao ulogu kapitena u ovoj reprezentaciji Srbije. Što se tiče Pavlovića, ništa sporno, Evropsko prvenstvo odigrao je odlično, nagrada je došla u vidu transfera u veliki Milan. Srčan, borben, spreman da rizikuje, odlučan, sve pohvale. Sve je to lepo za Srbiju, reprezentaciju. Čestitke za debi Nedeljkoviću, Simiću i Beliću. Nisam bio u krivu kada sam odlučio da Nedeljković bude starter. Putovao bi u Nemačku da je bio zdrav, žao mi je zbog toga, ali dočekao je trenutak i potpuno je opravdao ulogu debitanta. Igrao je protiv Španije, sve dobija na težini. Deca koja pokazuju hrabrost, pozitivnu drskost. Sve što sam tražio od njega, potpuno je ispunio. Pamtiće debi protiv šampiona Evrope.