Foto: beograd.rs

„Jesenji ukus fest” u hotelu „Metropol palas”

Vesti Autor: K.C. | 13:35 Sreda, 18 09 2024 Foto: beograd.rs

Dvanaesti po redu „Jesenji ukus fest”, festival domaće hrane i pića, održaće se u subotu, 21. septembra, u hotelu „Metropol palas” u Beogradu, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Ova manifestacija okuplja najbolje domaće proizvođače iz Srbije, predstavljajući široku lepezu autentičnih proizvoda. Posetioci će imati priliku da uživaju u nezaboravnim aromama i degustaciji najkvalitetnijih sireva, suhomesnatih proizvoda, renomiranih vina, likera, domaćih sokova i meda.

U ponudi će biti i domaća pršuta, kobasice, slasni čvarci, a sve to će pratiti čaša vrhunskog vina za savršenstvo gastronomskog doživljaja. Za ljubitelje slatkiša pripremljeni su domaći kolači, čokolade i tradicionalni džemovi.

Poseban događaj na ovogodišnjem festivalu biće suši radionica u 12 časova sa Urošem Radoičićem, nosiocem tri Ginisova rekorda i sertifikovanim suši majstorom. Uroš će otkriti tajne pripreme poznatih japanskih zalogaja. Za 13 časova predviđen je masterklas sa Stefanom Savićem, suši majstorom koji će pokazati kako se prave suši rolnice.

U okviru bogatog programa posetioce očekuju i panel na temu „Marketing u poljoprivredi i plasiranje proizvoda”, Cepter škola kuvanja, kao i radionice namenjene najmlađima.

Takođe, biće održana i radionica „Svi darovi košnice – od meda do otrova” gde će posetioci saznati kako najbolje iskoristiti sve što nam pčele daruju.

Specijalni žiri dodeliće priznanja „Najbolji ukus Srbije” u devet različitih kategorija, dok će posetioci glasati i odlučiti o „Gran-pri” nagradi festivala.

Osim toga, svi posetioci imaju priliku da osvoje brojne nagrade i poklone. „Ukus fest” u hotelu „Metropol palas” biće otvoren za posetioce od 11 do 20 časova.

Manifestaciju su podržali Skupština Grada Beograda, Sekretarijat za privredu i Turistička organizacija Grada Beograda, navodi se u saopštenju.